Főoldal > DIÉTA > A 4 legjobb zsírégető nyári ital

A 4 legjobb zsírégető nyári ital

ásványvízfogyókúragyümölcsitalzsírégető
0

Írta:

Napi két liter –  legalább ennyi folyadékot kell meginnod ahhoz, hogy egészséges maradj! Persze nem mindegy, hogy mivel oltod a szomjadat: a cukros üdítőitalok, a sör és az alkoholos koktélok helyett válassz szénsavmentes ásványvizet, gyógyteákat és friss gyümölcsből készült cukormentes italokat! 1. Ásványvíz gyümölccsel Ugye te is tudod, mennyire fontos, hogy minden nap legalább másfél […]

Napi két liter –  legalább ennyi folyadékot kell meginnod ahhoz, hogy egészséges maradj! Persze nem mindegy, hogy mivel oltod a szomjadat: a cukros üdítőitalok, a sör és az alkoholos koktélok helyett válassz szénsavmentes ásványvizet, gyógyteákat és friss gyümölcsből készült cukormentes italokat!

1. Ásványvíz gyümölccsel

Ugye te is tudod, mennyire fontos, hogy minden nap legalább másfél liter ásványvizet megigyál? Ha nem juttatod a szervezetedet elég vízhez, lelassul az emésztésed, gyengül a fizikai és a szellemi teljesítőképességed, ráadásul erős fejfájás törhet rád a folyadékhiány miatt! Szerencsére a vízzel még az éhségérzetedet is enyhítheted: mielőtt nekilátnál az ebédhez, kortyolgass el legalább három deciliter vizet, így kevesebb ételt tudsz majd elfogyasztani!
Így készítsd el:
Ha unod a sima ásványvizet, dobd fel egy kis gyümölcslével: facsard ki egy fél citrom, egy fél narancs vagy grapefruit levét, és kevered össze egy liter ásványvízzel! Sokkal finomabb és egészségesebb így, mintha cukros szörpöket használnál az ízesítéshez! Száz százalékos gyümölcsléből készíthetsz jégkockákat is, amelyek szintén megbolondítják az ásványvizet!

0019297_1.jpg ()

2. Dinnyekoktél

Egyszerűen nem bírod ki nyáron fagylalt, jégkrém és cukros üdítők nélkül? Szerencsére már csak pár hét, és itt a dinnyeszezon, így bűntudat nélkül enyhítheted édesség utáni vágyadat! Mivel tíz dekagramm dinnye mindössze 29 kalóriát tartalmaz, ebből a gyümölcsből és a belőle készült alkoholmentes koktélokból tényleg bármennyit fogyaszthatsz! Mivel a dinnye kilencven százaléka víz, alaposan tisztítja és méregteleníti a szervezetedet, fiatalítja a bőrödet, és javítja a látásodat is!
Így készítsd el:
Készíts magadnak frissítő nyári koktélt sárga- és görögdinnyéből: vágj le egy-egy szeletet mindkét fajtából, magozd ki, majd kockázd fel a gyümölcshúst! Turmixold össze, majd ízesítsd egy fél citrom levével, fél deciliter száz százalékos gyümölcslével, és szórj a tetejére apróra vágott mentát! Tégy bele pár jégkockát, és már ihatod is a zsírégető koktélt
!

3. Diétás Pina Colada

Az ananász a fogyókúrázók jolly jokere – tíz dekagramm friss gyümölcs mindössze 30 kalóriát tartalmaz, ráadásul a benne lévő bromelain nevű enzim segíti a fehérjék emésztését, és felgyorsítja a zsírsejtek lebontását is! Mivel az ananász rendkívül gazdag rostokban, elég pár falat, és legalább egy-két órára elűzöd az éhségérzetet! A rostoknak köszönhetően az anyagcseréd is felgyorsul, sőt a szervezetedet is hatásosan méregtelenítheted! Mindig friss ananászt vásárolj, a konzerves változatban ugyanis rengeteg a cukor, ráadásul a hőkezelés hatására a gyümölcsben lévő vitaminok nagy része megsemmisül!
Így készítsd el:
Zsírszegény tejből és friss ananászból elkészítheted a Pina Colada koktél diétás, alkoholmentes változatát! Az ananászt hámozd meg, vágd darabokra, majd egy liter zsírszegény tejjel turmixold össze! A koktélt tedd be legalább egy órára a hűtőbe, majd a tetejére szórj egy kevés müzlit!

4. Nyári maté tea

Ha gyorsan szeretnéd formába hozni magad a strandszezonig, nyáron is rendszeresen igyál maté teát – kesernyés ízanyaga enyhíti az éhségérzetet, így könnyebben tudod betartani a fogyókúrás étrendet! Ez a különleges, több ezer éve termesztett teafű az anyagcserét is felgyorsítja, méregteleníti a szervezetedet, és a benne lévő anyagok hatására sportolás közben is több kalóriát tudsz elégetni! Szerencsére a maté tea vitaminokkal és ásványi anyagokkal is tele van, így erősíti az immunrendszeredet, ráadásul egész napra felfrissít!
Így készítsd el:
Forrázz le csészénként egy evőkanálnyi teafüvet hetven-nyolcvan fokos vízzel. Hagyd állni legalább öt percig, majd szűrd le! Ha nem szereted a maté tea kesernyés ízét, ízesítsd mézzel vagy önts hozzá hideg, cukor nélküli, száz százalékos gyümölcslevet! Hűtsd le, tegyél bele jégkockákat, és már készen is van a tökéletes frissítő és zsírégető ital!

Ne feledd:
Mindig figyelj oda arra, milyen gyümölcslevet vásárolsz: az üzletekben nagyon sok olyan dobozos ital van, amely alig tartalmaz igazi gyümölcsöt, viszont rengeteg benne a tartósítószer és a cukor! Ha teheted, mindig száz százalékos gyümölcslevet vásárolj, de ha van rá időd, inkább otthon facsard ki a friss gyümölcs levét, az ugyanis garantáltan egészséges!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X