Főoldal > DIÉTA > 3 pénztárcakímélő fogyókúrás étel

3 pénztárcakímélő fogyókúrás étel

almafogyókúrajoghurtolcsóspenót
0

Írta:

Jön a nyaralás, gyorsan le szeretnél fogyni, de nem akarsz túl sok pénzt költeni a fogyókúrára -ugye ismerős a helyzet? A Wellnesscafe most olcsó, de hatékony fogyókúrás ételeket ajánl neked! 1.Spenót Vitaminokban gazdag, alig van benne kalória, és még olcsó is: miért ne használhatnád fel a fogyókúrádhoz Popeye eledelét? Egy csészényi spenót mindössze 41 kcal-t tartalmaz, ezért lelkiismeret-furdalás […]

Jön a nyaralás, gyorsan le szeretnél fogyni, de nem akarsz túl sok pénzt költeni a fogyókúrára -ugye ismerős a helyzet? A Wellnesscafe most olcsó, de hatékony fogyókúrás ételeket ajánl neked!

1.Spenót

Vitaminokban gazdag, alig van benne kalória, és még olcsó is: miért ne használhatnád fel a fogyókúrádhoz Popeye eledelét? Egy csészényi spenót mindössze 41 kcal-t tartalmaz, ezért lelkiismeret-furdalás nélkül bármennyit fogyaszthatsz belőle, ráadásul a zöld levelek serkentik a gyomor és a belek működését, és méregtelenítik a szervezetet is! Ha rendszeresen eszel spenótot, csökkentheted a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, és még a bőrödet is szebbé varázsolhatod – a spenótban ugyanis rengeteg a K- és B-vitamin, a vas, valamint a lutein.
Tipp: A legfinomabb spenót késő tavasszal és kora ősszel terem, de a nagyobb piacokon egész évben vásárolhatsz spenótot. Lehetőleg sötétebb színű, fodrosabb szélű leveleket válassz, ezek a legízletesebbek!

A WellnessCafe receptje: Kefíres spenótszósz

Önts egy tálba fél liter kefírt, adj hozzá 20-30 dkg alaposan megmosott és megtisztított spenótot! Turmixold össze a hozzávalókat, majd ízlés szerint ízesítsd egy kevés őrölt borssal, zellerrel vagy tengeri sóval! A sóskaszószt önmagában is fogyaszthatod, de kiváló kiegészítője lehet a grillezett csirkemellnek és a párolt zöldségeknek is! Ha nem jutsz friss spenótlevelekhez, nyugodtan használhatsz mélyhűtöttet is!

0020037_1.jpg ()

2. Zsírszegény natúr joghurt

Mindig legyen a hűtőszekrényben pár pohár zsírszegény joghurt, ha fogyókúrába kezdesz – ez a finom tejtermék kevesebb mint 70 kalóriát és átlagosan 3,5 százalék zsírt tartalmaz! A benne lévő baktériumok enyhítik a bélrendszeri panaszokat, és csökkentik az emésztőrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, a kalcium pedig megvéd a csontritkulástól. A natúr joghurt ezen kívül viszonylag sok A-, B1- és B2-vitamint is tartalmaz, ezért jó hatással van a memóriára is!
Tipp: Az üzletekben kapható gyümölcsös joghurtok egy részét cukorral ízesítik, ezért általában több szénhidrátot tartalmaz, mint a natúr változat. Ha fogyókúrázol, maradj a sima joghurtnál – ha már unod az ízét, dobd fel egy kevés gyümölccsel vagy müzlivel!

A WellnessCafe receptje:Tzatziki

Reszelj le egy közepes méretű kígyóuborkát és két gerezd fokhagymát! Keverd össze egy nagy pohár zsírszegény natúr joghurttal, ízesítsd tengeri sóval, egy kevés borssal, egy kanál citromlével és olívaolajjal, és tedd be két órára a hűtőbe. Salátaként, köretként vagy pirítóssal is fogyaszthatod!

3. Alma

Szerencsére egész évben vásárolhatsz almát, ráadásul nem is kell mélyen a zsebedbe nyúlnod, ha megkívánod ezt a finom gyümölcsöt, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Rengeteg benne a C- és B-vitamin, a magnézium és a kalcium is, sőt az alma a fogyókúrádban is segít: egy darab mindössze 31 kalóriát tartalmaz, a gyümölcshúsban lévő pektin gyorsítja az emésztést, a héjban lévő cellulóz pedig megtisztítja a bélrendszeredet a lerakódott salakanyagoktól!
Tipp: Mindig friss, kemény almákat vásárolj a gyümölcsárusnál! Ha hosszabb ideig szeretnéd otthon tárolni a gyümölcsöt, csomagold egyenként papírba, vagy szerezz be egy kevés szénát, és egyenként rakd bele az almákat!

A WellnessCafe receptje: Fahéjas párolt alma

Hámozz meg négy-öt közepes nagyságú almát, vágd vékony szeletekre. A gyümölcsöt tedd egy serpenyőbe, alaposan szórd meg fahéjjal, csepegtess rá citromlevet, majd párold addig, amíg a gyümölcshús egészen puhává nem válik! Desszertnek vagy köretnek tökéletes!

Képek forrás: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X