Főoldal > DIÉTA > Salaktalanítás és zsírégetés Weight Watchers-diétával

Salaktalanítás és zsírégetés Weight Watchers-diétával

fogyókúraWeigh Watchers diétazsírégetés
0

Írta: and

Neked ajánlott… … ha megkedvelted pontrendszeren alapuló divatos fogyókúrás étrendeket … ha lassú, de tartós eredményre vágysz … ha nem szeretnél lemondani semmilyen ételről A diéta alapelve: Az eredeti Weight Watchers-diéta és hazai módosításainak népszerűsége – ez volt például az Update módszer egyik ihletője is – adták az ötletet arra, hogy módosítsuk a korábbi módszert, […]

Neked ajánlott…

… ha megkedvelted pontrendszeren alapuló divatos fogyókúrás étrendeket
… ha lassú, de tartós eredményre vágysz
… ha nem szeretnél lemondani semmilyen ételről

A diéta alapelve:

Az eredeti Weight Watchers-diéta és hazai módosításainak népszerűsége – ez volt például az Update módszer egyik ihletője is – adták az ötletet arra, hogy módosítsuk a korábbi módszert, és felhívjuk pár fontos étrendi tényezőre a fogyókúrázók figyelmét. Megtartottuk azokat a részeket, amelyek miatt sokan kedvelik ezt a módszert, és beépítettünk néhány, a szervezet salaktalanítását és a zsírégetést is elősegítő változtatást. A fogyasztható élelmiszerek listája megegyezik az eredeti módszerben szereplő ételekkel. Az élelmiszerek a rendszerben különböző szempontok alapján (így alapvetően az összetétel szerint) kapnak pontszámot, ezzel az ajánlott fogyasztási mennyiség (és napi összpontszám) határok közé kerülnek beosztásra – Táblázatért katt ide!  
A listában nem szereplő élelmiszerek pontjai bonyolult képletek segítségével számíthatóak ki, legkönnyebben egy angol nyelvű kalkulátor-katt ide! segítségével sorolhatók be.

A testtömeged alapján tudhatod meg, hogy naponta hány pontnyi ételt fogyaszthatsz:  

68 kg alatt        18-25 pont
68-79 kg           20-27 pont
79-90 kg           22-29 pont
90-102 kg         24-31 pont
102-113 kg      26-33 pont
113 kg felett     28-35 pont

Az alsó értéknek megfelelő pontnyi ételmennyiséget minden nap meg kell enned! Amennyiben szakember (orvos vagy dietetikus) engedélyezi és felügyeli a fogyókúrádat, akkor 25-ös BMI felett hosszabb ideig, 25-ös BMI alatt pár hétig alkalmazható a módszer. A kalkulátorunk – katt ide! segít kiszámítani BMI-det, így könnyen kiderítheted túlsúlyos, normál tömegű vagy éppen sovány vagy. Ha az egészséges táplálkozás szempontjait is szeretnéd figyelembe venni, javasoljuk, hogy állapotfelmérő kérdőívünk – katt ide! javaslatait kombináld a Weight Watchers-módszerrel.

0020272_1.jpg ()

Javasolt még:

  • A bőséges folyadékfogyasztás – a salakanyagok fokozott ürítésén túl - elősegítheti a testtömeg megtartását, illetve a fogyást is, ezért fogyassz naponta minimum 2-3 l alkoholmentes folyadékot. Javasolt naponta 2-3 csésze illatos és antioxidáns hatású anyagokban gazdag zöld vagy fekete teát is beépíteni az étrendbe, ezzel fokozhatod a szervezet anyagcseréjét, energiafelhasználását.
  • A zsírégetést mozgás mellett elősegítheti a magas C-vitamin tartalmú citromlé és a csipke tea fogyasztása is.
  • A tejtermékek fogyasztása az európai ember számára nagyon fontos, ezért – ha nincs tejfehérje-allergiád vagy tejcukor-intoleranciád – naponta fogyassz kalciumban és D-vitaminban gazdag sovány tejet és tejtermékeket.
  • Az alkoholnak magas az energiatartalma, így az alkoholos italok megnehezítik a fogyást, de az egészséges étrendbe napi 1-2 dl bor fogyasztása belefér.
  • Az energiabevitel csökkenése miatt javasolt – orvossal, dietetikussal konzultálva – egy komplex multivitamin és ásványi anyag készítmény mindennapos használata is.

A rendszernek szakmai szempontból egyaránt vannak előnyei és hátrányai, de ha egy jól összeállított étrendet követsz, nem fognak hiányállapotok és más kellemetlenségek jelentkezni. Betegségek esetén javasolt szakember (orvos, dietetikus) tanácsát kikérni a módszer alkalmazásával kapcsolatban.

Mire figyelj?

  • Betegségek esetén kérd ki szakember (orvos, dietetikus) tanácsát.
  • Háziorvosod vagy dietetikusod folyamatosan felügyelje az egészségi állapotodat.
  • Tájékozódj a módszer fejlesztéseiről internetes fórumokon, vagy – ha megkedvelted – idővel szerezd be a módszer speciális csoportok (így például férfiak, nők, családok) számára kialakított javaslatait is.
  • Keresd meg a kedvenc ételeidet, és sorold be a pontok szerint!
  • Ha nem vagy biztos egy-egy élelmiszer pontértékéről, akkor fordulj dietetikusainkhoz!
  • Mozogj rendszeresen! A mozgás még hatékonyabbá teszi a módszert.

Értékelés a szakember szemével:

Előnyök:

  • A Weight Watchers-diéta előnye, hogy nem kell a kalóriákat számolgatni.  
  • A komplett rendszert megismerve szinte minden felmerülő kérdésre, nehézségre kidolgozott válaszokat és megoldásokat kaphatsz.

Hátrányok:

  • Az élelmiszerek pontjait figyelemmel kell kísérni, amely kényelmetlenséggel járhat. 
  • A módszer tudományos háttere jelenleg kérdéses, bár más divatos módszerekkel összemérhető hatékonyságát kutatás is alátámasztja.

Ne feledd: Tartós eredményt csak az étrended és az életmódod megváltoztatásával érhetsz el.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X