Főoldal > DIÉTA > 1 napos lúgosító, emésztésjavító kúra vörös szőlővel

1 napos lúgosító, emésztésjavító kúra vörös szőlővel

diétafogyókúragyümöcskúravörös szőlő
0

Írta:

Mire lesz szükséged a kúrához? Sokan azért ódzkodnak a szőlőnaptól, mert tévesen azt gondolják, hogy a gyümölcsnap egyet jelent a koplalással. Azért, hogy a gyümölcstől ne fájduljon meg a gyomrod, a gyümölcsnapon a szőlő mellé érdemes valamilyen teljes kiőrlésű gabonából készült, szilárd élelmiszert is elfogyasztani. A kúra akkor lesz hatásos, ha minden étkezéshez néhány decilliter ásványvizet […]

Mire lesz szükséged a kúrához?

Sokan azért ódzkodnak a szőlőnaptól, mert tévesen azt gondolják, hogy a gyümölcsnap egyet jelent a koplalással. Azért, hogy a gyümölcstől ne fájduljon meg a gyomrod, a gyümölcsnapon a szőlő mellé érdemes valamilyen teljes kiőrlésű gabonából készült, szilárd élelmiszert is elfogyasztani. A kúra akkor lesz hatásos, ha minden étkezéshez néhány decilliter ásványvizet is elfogyasztasz. A kúrához szükséged lesz másfél kiló vörös szőlőre, kb. 3 db rozsos zsömlére és egy másfél literes buborékmentes ásványvízre.

0020950_1.jpg ()

Így végezd a kúrát:

A szőlőt oszd el öt egyenlő részre. Minden adag gyümölcs mellé egyél meg fél rozsos zsemlét, és kortyolj hozzá kb. 3 dl ásványvizet.

Reggelire: egy adag vörös szőlő, fél teljes kiőrlésű zsemle, 3 dl víz

Tízóraira: egy adag vörös szőlő, fél teljes kiőrlésű zsemle, 3 dl víz

Uzsonnára: egy adag vörös szőlő, fél teljes kiőrlésű zsemle, 3 dl víz

Vacsorára: egy adag vörös szőlő, fél teljes kiőrlésű zsemle, 3 dl víz

Miért jó a vörösszőlő-kúra?

  • A vörös szőlő gazdag sejtvédő antioxidánsokban, amelyek megvédik a szervezetet a káros szabad gyököktől.
  • A vörös szőlőben lévő szőlő- és gyümölcscukor könnyen és gyorsan hasznosítható energiával látja el a szervezeted. Szemezgess belőle egy fárasztó edzés vagy fokozott szellemi igénybevétel esetén is. 
  • A gyümölcsben lévő ballasztanyagok serkentik a bélműködést.
  • A vörös szőlőben lévő antocián gyulladáscsökkentő hatású, és serkenti a vér áramlását a vérrendszerben.

Tudtad?
Hogy a  szőlő jótékony hatását a szépségipar is felfedezte? Sok kozmetikai szalonban készítenek szőlő  pakolást, mert a gyümölcsben lévő hatóanyagok táplálják a bőrt, semlegesítik a káros szabad gyököket, javítják a bőr légzését, és fiatalítják azt.  

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X