Főoldal > DIÉTA > 7 napos karcsúsító étrend nyári pluszkilók ellen

7 napos karcsúsító étrend nyári pluszkilók ellen

diétafogyókúrazsírégetés
0

Írta: and

Egy korábbi cikkünkben már olvashattál a módosított Ketogén-diétáról, amelyet dietetikus szakértőnk ajánlott neked. Most a diétához kapcsolódó, megreformált mintaétrendet ismerheted meg. A 7 napos menüt dietetikus szakértőnk állította össze. A diéta akkor lesz hatásos, ha az ételek mellé naponta 1,5-2 liter ivóvizet, vagy forrás vizet (500 mg/l körüli ásványi anyagtartalommal) is elfogyasztasz! Az étrend maximum […]

Egy korábbi cikkünkben már olvashattál a módosított Ketogén-diétáról, amelyet dietetikus szakértőnk ajánlott neked. Most a diétához kapcsolódó, megreformált mintaétrendet ismerheted meg. A 7 napos menüt dietetikus szakértőnk állította össze. A diéta akkor lesz hatásos, ha az ételek mellé naponta 1,5-2 liter ivóvizet, vagy forrás vizet (500 mg/l körüli ásványi anyagtartalommal) is elfogyasztasz!

Az étrend maximum 30 gramm szénhidráttartalmú!

1. nap

Reggeli:
20 dkg paprika (2 db), 10 dkg füstölt lazaccal töltve, 1 dl író (8 gr szh)

Tízórai:
5 dkg málna (friss vagy fagyasztott), zöld tea üresen (3 gr szh)

Ebéd:
Paraszt omlett (12,5 gr szh)
Vágj apróra 5 dkg főtt burgonyát. Ha kész, párold meg 20 dkg nyers spenóttal együtt kb.10 percig 2 evőkanálnyi szűz olíva olajon. Verj fel 1 db tojást, keverj hozzá annyi sót, amennyit szeretnél, és süsd össze a krumplival. Az omlettet tálaláskor szórd meg piros paprikával.                     

Uzsonna:
2 dkg mandula, zöld tea üresen (1,5 gr szh)

Vacsora: Grill csirkemell, hagymás kínai kel saláta (5 gr szh)
A grill csirkemellet megveheted készen is.
Vegyél 20 dkg filézett, nyers csirkemellet, fűszerezd ízlés szerint sóval, őrölt borssal, fűszerpaprikával, majd 1 evőkanál olíva olajon 2×6 perc alatt süsd készre. A salátához párolj meg10 dkg póréhagymát 1 evőkanál olajon. Adj hozzá 20 dkg kínai kelt durvára reszelve, szórd meg kevés őrölt köménnyel és sóval. Önthetsz alá egy pici vizet is.                                                                                                                  

2. nap

Reggeli: 20 dkg paradicsom (2 db), 10 dkg enyhén sós gomolya túróval töltve (a túrót keverd ki 1 evőkanál szűz olíva olajjal) (11 gr szh)

Tízórai: 5 dkg szeder (friss vagy fagyasztott), zöld tea üresen (3 gr szh)

Ebéd: Sajtos spárga (7 gr szh)
20 dkg spárgát enyhén cukros-sós-citromleves vízben főzz készre, de használhatsz konzervet is). A spárgát tartsd melegen 1 evőkanál szűz olíva olajon, és még forrón szórd meg 2 dkg reszelt ementáli sajttal. 
                                                                      
Uzsonna:
2 dkg hántolt tökmag, zöld tea üresen (1 gr szh)

Vacsora: Bajai halászlé 1 evőkanál szűz olíva olajjal készítve, 1 dkg házi tésztával (7 gr szh)

3. nap 

Reggeli: Paprikás tükörtojás (6 gr szh)
15 dkg paprikát és 5 dkg póréhagymát karikázz vékonyra, és párold meg 1 evőkanál szűz olíva olajon. Üss rá 1 db tojást, sózd, borsozd és süsd meg.                

Tízórai: 5 dkg friss alma, zöld tea üresen (3,5 gr szh)

Ebéd: Majorannás sertés sült, avókádós sült patisszonnal (13 gr szh)
Süss meg  20 dkg sertésbordát 1 evőkanál szűz olíva olajon majorannával, sóval fűszerezve. Szeletelj fel 20 dkg  tisztított patisszont, és a megsült hús olajában mindkét oldalát süsd készre 2-2 perc alatt. Keverj ki krémmé 5 dkg puha avokádót egy kis reszelt fokhagymával. Halmozd a hús mellé a sült patisszont és az avokádókrémet.

Uzsonna: 2 dkg mogyoró, zöld tea üresen (2 gr szh)

Vacsora: Sonkás reteksaláta (5,5 gr szh)
20 dkg retket reszelj durvára, szórd meg 15 dkg metéltre vágott selyemsonkával, és keverd össze 1-1 evőkanál joghurttal, olívaolajjal.        

4. nap

Reggeli: Kapros túróval töltött uborka (7 gr szh)
Felezz meg 20 dkg kígyóuborkát és kapard ki a magokat. Keverd ki 10 dkg túróval, 1 csomag apróra vágott kaporral, 1 evőkanál olívaolajjal. Ha kész, a masszát töltsd vissza az uborkába.

Tízórai: 5 dkg kivi, zöld tea üresen (6 gr szh)

Ebéd:
Marhapörkölt gombával (10 gr szh)
Kockázz fel 20 dkg marhacombot és 1 evőkanál szűz olíva olajon készíts marhapörköltet. Mikor majdnem kész, adj hozzá 30 dkg szeletelt, friss sampion gombát és együtt főzd őket készre.

Uzsonna: 2 dkg pisztácia mag, zöld tea üresen (3 gr szh)

Vacsora: Sprotnis jégsaláta (4 gr szh)
Keverj össze 10 dkg füstölt sprotnit 20 dkg friss, felmetélt jégsalátával, 1-1 evőkanál joghurttal és olívaolajjal.                                                

5. nap

Reggeli: 10 dkg friss sampion gomba fejek, 10 dkg medve tömlős sajttal töltve (6 gr szh)     

Tízórai:
5 dkg narancs, zöld tea üresen (4 gr szh)

Ebéd: Sült máj, karfiol körettel (10 gr szh)
Csíkozz fel 10 dkg sertés májat, szórd meg őrölt borssal és tedd félre. Karikázz fel 5 dkg póréhagymát. Főzz 20 dkg karfiol rózsát kb. 10 percig kissé sós-köményes vízben, majd párold meg a hagymát és a májat 2 evőkanál szűz olívaolajon. Ha kész, tálald a karfiol mellé és sózd meg.

Uzsonna: 2 dkg dió, zöld tea üresen (2,5 gr szh)

Vacsora: Tarjás brokkoli (7 gr szh)
Darálj le 15 dkg tarját, majd pirítsd meg 1 evőkanál olívaolajon. Főzz ropogósra 30 dkg brokkolit kevés sós vízben. Ha kész, halmozd a tálra, és szórd meg az olívás darált tarjával.

6. nap

Reggeli: Zeller tojással (5,5 gr szh)
Darálj le 10 dkg zellert, pirítsd meg 1 evőkanál olajon, majd 1 db felvert, kissé megsózott-borsozott tojással összekeverve süsd meg.

Tízórai: 5 dkg meggy (friss vagy fagyasztott), zöld tea üresen (6 gr szh)

Ebéd:
Pisztráng, padlizsánnal (10 gr szh)
Kockázz fel 20 dkg padlizsánt, sózd meg, majd szórd meg reszelt fokhagymával. Ha kész, pihentesd 5 percig. Tedd szűrőbe, nyomkodd ki és csepegtesd le. Irdalj be egy 25 dekás pisztrángot, sózd be, szórd meg kakukkfűvel, majd 1 evőkanál olíva olajon oldalanként süsd 5-5 percig. Forrósíts fel egy evőkanál olíva olajat, és párold meg a padlizsánkockákat 5-6 perc alatt. Frissen sült hallal fogyaszd.

Uzsonna: 2 dkg paradió, zöld tea üresen (1,5 gr szh)

Vacsora
: Virslis szójacsíra (7 gr szh)
Karikázz fel 15 dkg light virslit és vágj össze 10 dkg friss szójacsírát. Keverd össze őket egy tálban, és adj hozzá 1-1 evőkanál joghurtot, olívaolajat.

7. nap

Reggeli: Joghurtos sárgarépás uborkasaláta, sült lecsókolbásszal (7 gr szh)
Keverj össze 5 dkg vékonyra reszelt sárgarépát 15 dkg durvára gyalult uborkával, kevés sóval, és 1 evőkanál joghurttal. Piríts meg 1 evőkanál olajon 15 dkg felkarikázott lecsókolbászt, és locsold meg a visszamaradt olajjal a salátát.

Tízórai: 5 dkg eper (friss vagy fagyasztott), zöld tea üresen (3,5 gr szh)

Ebéd: Rozmaringos tonhalszelet, kelbimbóval (10 gr szh)
Sózz meg 20 dkg tonhalszeletet és fűszerezd rozmaringgal. Közben főzz meg 25 dkg kelbimbót sós, babérleveles vízben. A fűszeres hal mindkét oldalát süsd át 2 evőkanál olívaolajon. Ha kész, tedd tányérra, és halmozd mellé a leszűrt, lecsepegtetett kelbimbót. Végül locsold meg a maradék olajjal.

Uzsonna: 2 dkg hántolt napraforgó mag, zöld tea üresen (3,5 gr szh)

Vacsora: Fejtett bableves (6 gr szh)
Készíts levest 3 dkg fejtett babból, kockázott 2 dkg sárgarépából, 2 dkg zellerből, 2 dkg petrezselyemgyökérből, 1 dkg póréhagymából, ízlés szerint sóval, fokhagymával, borssal és pulykamellel. Piríts meg 1 evőkanál olajon 15 dekányi kockára vágott pulykahúst, majd add hozzá a zöldségeket. Ízesítsd és engedd fel 4 dl vízzel – 30 perc alatt főzd készre.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X