Főoldal > DIÉTA > Így spórolnak a britek! – Tanulj tőlük!

Így spórolnak a britek! – Tanulj tőlük!

diétaevésfogyókúraivás
0

Írta:

A többség hetente többször együtt étkezik Az Oxford University és a YouGov közös kutatásának eredményei szerint egyre több brit család választja az otthoni étkezéseket, hogy ezzel is csökkentsék kiadásaikat. A válaszadók közel ötven százaléka mondta ugyanis, hogy a korábban megszokottnál kevesebbet járnak étterembe, hogy a családi költségvetést szinten tudják tartani. A felmérés során megkérdezettek 67 […]

A többség hetente többször együtt étkezik

Az Oxford University és a YouGov közös kutatásának eredményei szerint egyre több brit család választja az otthoni étkezéseket, hogy ezzel is csökkentsék kiadásaikat. A válaszadók közel ötven százaléka mondta ugyanis, hogy a korábban megszokottnál kevesebbet járnak étterembe, hogy a családi költségvetést szinten tudják tartani.

A felmérés során megkérdezettek 67 százaléka állította, hogy hetente legalább három alkalommal együtt eszik a család, ráadásul a válaszadók közel fele esetében ez mindennapos jelenség. A családok életében az esti étkezés az, amelyet a legnagyobb arányban együtt fogyasztanak el. Ötből négy szülő mondta ugyanis azt, hogy gyermekeik a vacsorát legalább az egyik, de gyakran mindkét szülő társaságában költik el.

A gyakoribbá váló otthoni étkezés a családtagok által együtt töltött idő mennyiségére is érezhető hatással van. Hatból egy válaszadó szerint ugyanis az utóbbi időben jelentősen megnőtt az az idő, amelyet egymás társaságában töltenek.

Spórolnak az étkezésen

A felmérés során megkérdezettek közel 60 százaléka mondta hogy az elmúlt fél-egy évben gyakrabban vásárolt félkész, előre fagyasztott ételeket, mert véleménye szerint ezek kifizetődőbbek. Mindemellett a válaszadó szülők negyede a spórolási szándék jegyében igyekszik elérni, hogy a család tagjai ugyanazt egyék, továbbá 36 százalékuk jobban odafigyel arra, hogy az elkészített étel ne vesszen kárba.

Viccelődnek és tévét néznek evés közben?

A felmérést készítő kutatók szerint a kulturált étkezési szokásokra vonatkozó értékítéletek változóban vannak. Bár a megkérdezettek 95 százaléka úgy véli, számít, hogyan viselkednek a családtagok az ebédlő asztal mellett, sokan közülük meglehetősen megengedő attitűdöt vallanak. Mintegy 40 százalékuk tartja csak udvariatlannak az asztal mellett elhangzó disznó vicceket, vagy a testi, biológiai funkciókra vonatkozó megjegyzéseket.

A válaszadók mintegy kétharmada továbbra is az asztal mellett étkezik, de csak tízből négy ember véli úgy, hogy ki kell kapcsolni a tévét, amíg a család eszik, és közel ugyanannyian vannak, akik az ebédet, vacsorát a televízió előtt ülve fogyasztják el.

Forrás: Az ELTE TÁTK hírlevele


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X