1. Szilvaleves Hozzávalók: 40 dkg szilva fahéj vaníliás fruktóz 2 dl joghurt (vagy tejföl, vagy kefir) szegfűszeg Így készítsd a szilvalevest: Magozd ki és tedd fel főni a szilvát. Amikor megpuhult, fűszerezd fahéjjal és vaníliás fruktózzal. Sűrítsd be joghurttal, vagy tejföllel, vagy kefirrel. Végül forrald fel újra, hogy jól összeérjenek az ízek. 2. Olasz paradicsomleves […]
1. Szilvaleves
Hozzávalók:
- 40 dkg szilva
- fahéj
- vaníliás fruktóz
- 2 dl joghurt (vagy tejföl, vagy kefir)
- szegfűszeg
Így készítsd a szilvalevest:
Magozd ki és tedd fel főni a szilvát. Amikor megpuhult, fűszerezd fahéjjal és vaníliás fruktózzal. Sűrítsd be joghurttal, vagy tejföllel, vagy kefirrel. Végül forrald fel újra, hogy jól összeérjenek az ízek.
2. Olasz paradicsomleves
Hozzávalók:
- friss bazsalikom
- olívaolaj
- bors
- só
- 10 g vöröshagyma
- 35 g paradicsompüré
- 45 g paradicsom
Így készítsd a paradicsomlevest:
A paradicsompürét olívaolajon kissé megpirítjuk, majd kellő mennyiségű vízzel felengedjük. Egészben belefőzzük (a végén kiemeljük) a vöröshagymát, a fűszereket, és az első forrásnál beledobjuk a kockázott paradicsomot is, és a friss, finomra vágott bazsalikomot.
3. Lestányos-ecetes tojásleves
Hozzávalók:
- lestány
- só
- 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 mokkáskanál tökmagolaj
Így készítsd a tojáslevest:
1 mokkáskanál tökmagolajon 1 teáskanál teljes kiőrlésű lisztet habzásig (fehéredésig) pirítunk, majd 3 dl vízzel felengedjük, kiforraljuk, pici sóval és vágott lestyánnal ízesítjük. Amíg forr, 1 db tojást villával habosra keverünk és lassan a forró levesbe csorgatjuk. Még 2 percig együtt főzzük és tálaláskor 1 teáskanál balzsamecettel ízesítjük. Jó étvágyat!