Főoldal > DIÉTA > 3 isteni leves vénasszonyok nyarára

3 isteni leves vénasszonyok nyarára

diétafogyókúralevesőszrecept
0

Írta:

1. Szilvaleves Hozzávalók: 40 dkg szilva fahéj vaníliás fruktóz 2 dl joghurt (vagy tejföl, vagy kefir) szegfűszeg Így készítsd a szilvalevest: Magozd ki és tedd fel főni a szilvát. Amikor megpuhult, fűszerezd fahéjjal és vaníliás fruktózzal. Sűrítsd be joghurttal, vagy tejföllel, vagy kefirrel. Végül forrald fel újra, hogy jól összeérjenek az ízek. 2. Olasz paradicsomleves […]

1. Szilvaleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg szilva
  • fahéj
  • vaníliás fruktóz
  • 2 dl joghurt (vagy tejföl, vagy kefir)
  • szegfűszeg

Így készítsd a szilvalevest:

Magozd ki és tedd fel főni a szilvát. Amikor megpuhult, fűszerezd fahéjjal és vaníliás fruktózzal. Sűrítsd be joghurttal, vagy tejföllel, vagy kefirrel. Végül forrald fel újra, hogy jól összeérjenek az ízek.

2. Olasz paradicsomleves

Hozzávalók:

  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors
  • 10 g vöröshagyma
  • 35 g paradicsompüré
  • 45 g paradicsom

Így készítsd a paradicsomlevest:

A paradicsompürét olívaolajon kissé megpirítjuk, majd kellő mennyiségű vízzel felengedjük. Egészben belefőzzük (a végén kiemeljük) a vöröshagymát, a fűszereket, és az első forrásnál beledobjuk a kockázott paradicsomot is, és a friss, finomra vágott bazsalikomot.

0021102_1.jpg ()

3. Lestányos-ecetes tojásleves

Hozzávalók:

  • lestány
  • 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 mokkáskanál tökmagolaj

Így készítsd a tojáslevest:

1 mokkáskanál tökmagolajon 1 teáskanál teljes kiőrlésű lisztet habzásig (fehéredésig) pirítunk, majd 3 dl vízzel felengedjük, kiforraljuk, pici sóval és vágott lestyánnal ízesítjük. Amíg forr, 1 db tojást villával habosra keverünk és lassan a forró levesbe csorgatjuk. Még 2 percig együtt főzzük és tálaláskor 1 teáskanál balzsamecettel ízesítjük. Jó étvágyat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X