Főoldal > DIÉTA > 4 szuper tipp a sikeres fogyáshoz

4 szuper tipp a sikeres fogyáshoz

diétaegészségfogyókúra
0

Írta: and

1. Elemeztesd a tested! Mielőtt kiválasztasz egy tetszőleges kúrát, nézesd meg magad szakemberrel, és ne elégedj meg azzal, ha a BMI, azaz a testtömegindex alapján megmondják neked, mennyit is kellene fogynod. Ne feledd, ez a módszer kizárólag a testmagasságon és a súlyon alapul, ezért nem veszi figyelembe az egyéni adottságokat, a csontozatot és az izomzatot. […]

1. Elemeztesd a tested!

Mielőtt kiválasztasz egy tetszőleges kúrát, nézesd meg magad szakemberrel, és ne elégedj meg azzal, ha a BMI, azaz a testtömegindex alapján megmondják neked, mennyit is kellene fogynod. Ne feledd, ez a módszer kizárólag a testmagasságon és a súlyon alapul, ezért nem veszi figyelembe az egyéni adottságokat, a csontozatot és az izomzatot. Ma már ennél sokkal korszerűbb módszerek léteznek: az edzőtermekben, fogyókúraközpontokban található készülékekkel például pontosan meghatározható, ténylegesen mennyit kell leadnod, illetve az is, pontosan min kell változtatnod, hogyan érdemes edzened.

0021268_1.jpg ()

2. Óvd a bélflórád!

Kúrád alatt végig fogyassz olyan enzimes termékeket, melyek megőrzik a bélflórád egészségét, megakadályozzák annak károsodását, valamint segítik a diéta alatt bevitt jó minőségű tápanyagok hasznosulását. A minimum tehát, hogy eszel élőflórás joghurtot vagy kefirt. Ha komolyabban veszed a dolgot (és főleg akkor, ha mostanában szedtél antibiotikumot, vagy valami miatt le van gyengülve az immunrendszered), vásárolhatsz drogériában vagy patikában kapható probiotikumokat is, amelyek regenerálják a bélflórádat.

3. Keress társakat!

Fél siker, ha nem egyedül, hanem baráttal, ismerőssel vagy egy családtaggal kezdesz bele a kúrába! Így egyrészt könnyebben átlendülsz az esetleges holtpontokon, másrészt lesz kivel megbeszélned a tapasztalatokat. Ha nincs fogyókúrázó barátnőd (ami szinte kizárt), vagy nehezen tudtok edzési időpontot egyeztetni, nézz körül az interneten: számos olyan oldalt találsz, ahol más fogyókúrázókkal beszélgethetsz, sőt szakemberektől is kérdezhetsz (ilyen pédául a www.fogyifutam.hu. weboldal)

4. Válassz sportot!

A rendszeres mozgás kiemelten fontos, nélküle aligha érsz el tartós eredményt. Meglehet persze, hogy unod már a hagyományos edzéseket – ez esetben látogass el a szeptember 18-án és 19-én (most hétvégén) az V. Nagy Sportágválasztóra (www.sportagvalaszto.hu). Az ingyenes rendezvényen közel 80 sportágat próbálhatsz ki, köztük az aerobikot, az akrobatikus tornát, a fitnesz irányzatait, vagy éppen a minden izmot átmozgató fallabdát. Pluszbónusz, hogy a helyszínen konzultálhatsz edzőkkel, sőt akár közvetlenül élsportolóktól is kérhetsz tanácsot.

A témáról bővebben a Maxima magazin 19. számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X