Főoldal > DIÉTA > 7 szuper tipp, amivel még sikeresebb lehet a fogyókúrád!

7 szuper tipp, amivel még sikeresebb lehet a fogyókúrád!

diétafogyókúrazsírégetés
0

Írta:

1. Ne éhezz, ne koplalj! Amikor koplalsz, a szervezeted elsősorban az izmokat kezdi el leépíteni, egyúttal lelassul az anyagcsere is. Amikor a test táplálékhoz jut, először a zsírraktárak töltődnek fel, így gyorsan visszaszeded a leadott kilókat, fellép a jojó-effektus. 2. Végezz részletes testösszetétel elemzést! Ma már a szakemberek nemcsak a BMI index alapján állapítják meg, ki mennyire túlsúlyos […]

1. Ne éhezz, ne koplalj!

Amikor koplalsz, a szervezeted elsősorban az izmokat kezdi el leépíteni, egyúttal lelassul az anyagcsere is. Amikor a test táplálékhoz jut, először a zsírraktárak töltődnek fel, így gyorsan visszaszeded a leadott kilókat, fellép a jojó-effektus.

2. Végezz részletes testösszetétel elemzést!

Ma már a szakemberek nemcsak a BMI index alapján állapítják meg, ki mennyire túlsúlyos vagy alultáplált, mert a kizárólag testmagasságon alapuló módszer nem veszi figyelembe az egyéni adottságokat, a csontozatot, az izomzatot. Az edzőtermekben, fogyókúra központokban található készülékekkel pontosan meghatározható, ténylegesen mennyit kell leadni , illetve hogy min kell változtatni.

0021432_1.jpg ()

3. Kezdd a kúrát egy alapos béltisztítással!

Tény, hogy egy ember bélrendszerében 2-6 kilónyi salakanyag található. Ha a belekre letapadt salakanyagoktól megszabadulsz, javul az emésztés, a tápanyagok feldolgozása, a káros anyagok lebontása. A béltisztítást lehet keserűsóval vagy gyógyvizekkel végezni, de választhatod a colon hidroterápiát is. Mielőtt fogyókúra előtt béltisztásba kezdenél, feltétlenül kérd ki szakember (dietetikus, háziorvos) véleményét! 

4. Fogyassz a szokottnál nagyobb mennyiségű antioxidáns vitamint és ásványi anyagot!

A diéta során a zsírszövetben raktározott méreganyagok felszabadulnak. A szervezetbe kerülő szabadgyökök akár a zsírégetés folyamatát is akadályozhatják, ezért olyan fontos ezeket antioxidánsokkal megkötni  / semlegesíteni 

5. Fogyassz sok folyadékot!

A méreganyagok szervezetből való kiürülése miatt is fontos a megfelelő folyadékbevitel. Akár olyan módszert is választhat, melyben nem fogyasztható szilárd táplálék, így a szervezetnek nem kell a hatalmas mennyiségű salakanyag kiválasztásával bajlódni. Ebben az esetben azonban  jó minőségű magas fehérjetartalmú turmixport válassz, hogy megfelelő mennyiségű protein jusson be a szervezetünkbe, és így csak zsírból és ne izomból fogyjunk.

6. Vigyázz a bélflórád egészségére!

Fogyasszon olyan enzimes terméket, melyek megőrzik a bélflórát, megakadályozzák annak károsodását, valamint segítik a diéta alatt bevitt jó minőségű tápanyagok hasznosulását.  

7. Keress társakat!

Ha nem egyedül, hanem legalább egy barátjával, ismerősével, családtagjával kezd bele a kúrába, könnyebb az esetleges holtpontokon átlendülni, lesz kivel megbeszélni a tapasztalatokat.

Forrás: www.fogyifutam.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X