Főoldal > DIÉTA > A nap fogyókúrás tippje: ananászos pulyka

A nap fogyókúrás tippje: ananászos pulyka

diétafogyókúrarecept
0

Írta:

Miért fogyassz ananászt? Amellett, hogy finom és guszta, az ananászt szeretjük azért is, mert a benne lévő savak javítják az emésztést, a bromelin nevű enzimje pedig segít lebontani az ételben lévő fehérjéket – így elkerülhető a magas fehérjefogyasztás okozta székrekedés. A gyümölcsben lévő kálium serkenti a vesék működését, így segíti a víz kiválasztását. Az ananászt ne hagyd ki az étrendedből azért sem, […]

Miért fogyassz ananászt?

Amellett, hogy finom és guszta, az ananászt szeretjük azért is, mert a benne lévő savak javítják az emésztést, a bromelin nevű enzimje pedig segít lebontani az ételben lévő fehérjéket – így elkerülhető a magas fehérjefogyasztás okozta székrekedés. A gyümölcsben lévő kálium serkenti a vesék működését, így segíti a víz kiválasztását. Az ananászt ne hagyd ki az étrendedből azért sem, mert sok vitamin (pl: C- és B-vitamin) ásványi anyag (pl. kalcium) és nyomelem (pl. vas, cink) van benne.
Tippünk:
Vásárlásnál mindig érett gyümölcsöt válassz, mert csak abban van sok vitamin. Az ananászról úgy tudod megállapítani, hogy elég érett-e, ha megszagolod: ha érzed a jellegzetes ananász illatot, akkor nyugodtan megveheted a gyümölcsöt.
 
Jó ha tudod:
A Távol-Keleten az ananászt akkor is fogyasztják a nők, ha a méhtevékenységet szeretnék javítani, ezért a várandósság utolsó hónapjaiban szigorúan kerüld a fogyasztását!

0021411_1.jpg ()

Recept tippünk: Ananászos pulyka

Hozzávalók:

  • sültcsirke fűszerkeverék
  • kávétejszín 10%-os zsírtartalmú
  • 1 kávéskanál graham liszt
  • 15 dkg pulykamell filé
  • 15 dkg ananász
  • 1 teáskanál vajkrém

Italjavaslatunk:

  • 2 dl száraz, jó minőségű fehérbor

Így készítsd az ananászos pulykát:
A pulykamell szeletet befűszerezzük, és fél órára félretesszük. Majd a vajat megforrósítjuk, a húst mindkét oldalán átpirítjuk, kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt szafton az ananász kockákat átfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, és a tejszínnel felengedve, alaposan kiforraljuk. Tálaláskor a ragut a szeletre halmozzuk.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X