Főoldal > DIÉTA > Uniós kampány a túlsúllyal küzdő gyermekekért

Uniós kampány a túlsúllyal küzdő gyermekekért

diétafogyókúragyermektúlsúly
0

Írta:

Az Egyél, igyál, mozogj! jelszóval zajló kezdeményezés – amelyet Mariann Fischer Boel, az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési felelőse indított útjára – egyebek között az uniós kormány székhelyétől, a brüsszeli Berlaymont épülettől kiindulva Európa különböző részein bemutatandó roadshow-kból áll, amelyeken a gyermekek különféle programokon és játékokon vehetnek majd részt. Az Európai Bizottság interaktív honlapot is […]

Az Egyél, igyál, mozogj! jelszóval zajló kezdeményezés – amelyet Mariann Fischer Boel, az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési felelőse indított útjára – egyebek között az uniós kormány székhelyétől, a brüsszeli Berlaymont épülettől kiindulva Európa különböző részein bemutatandó roadshow-kból áll, amelyeken a gyermekek különféle programokon és játékokon vehetnek majd részt. Az Európai Bizottság interaktív honlapot is elindított a http://ec.europa.eu/agriculture/tasty-bunch internetes címen, illetve versenyeket és egyéb eseményeket szervez, amelyek fő célja közös: megváltoztatni, azaz javítani a gyermekek étkezési szokásait. 

Sikerült megnyerni a kezdeményezéshez a visszatérését nemrégiben bejelentő Justine Hénin belga teniszezőt és a nyolcéves Guinness-rekordert, Rosolino Canniót, aki a legfiatalabbként úszta át a Szicíliát az olasz félszigettől elválasztó Messinai-szoros 3,6 kilométerét (58 perc alatt).

Az EU-ban 22 millió gyermek túlsúllyal, közülük 5 millió pedig az elhízással küzd. Azokat a fiatalokat, akik nem ismerik fel, mennyire fontos, hogy egészséges ételeket és italokat fogyasszanak, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, sőt a korai csontritkulás fenyegeti – mutatott rá a brüsszeli bizottság. 

A most bejelentett program keretében közvetlenül az iskolákba szeretnék eljuttatni az egészséges táplálkozás üzenetét. A kampány vidám figurái nyolc héten keresztül végiglátogatják a tagországok egy részét, és a roadshow keretében minden nap két iskolában tesznek látogatást. Így 180 iskola összesen 18 000 diákja vesz majd részt a programokban közvetlenül. 

Az egészséges táplálkozást népszerűsítő kampányt teljes egészében az Európai Unió mezőgazdasági költségvetéséből finanszíroznak. Két másik, szintén a gyermekek étrendjének változatossá tételét és étkezési szokásainak javítását célzó fontos kezdeményezést, az iskolatejprogramot és az iskolagyümölcs-programot egészíti ki. 

A honlapon indított nyereményjátékban 8 és 15 év közötti diákok vehetnek részt, a szerencsések játékokat, sporteszközöket nyerhetnek.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X