Főoldal > DIÉTA > Fogyj és szépülj almával!

Fogyj és szépülj almával!

almaantioxidánsarcápolásegészségimmunrendszeritalkoktélreceptsaláta
0

Írta:

Ugye ismered az angol bölcsességet: „An apple a day, keeps the doctor away?” A közmondás szerint az, aki minden nap eszik egy almát, a hírét sem hallja majd a betegségnek. Ne lepődj meg ezen a bölcsességen, hiszen az almában több mint háromszáz olyan anyag van, ami jótékony hatással van a szervezetünkre! 5 ok, amiért érdemes […]



Ugye ismered az angol bölcsességet: „An apple a day, keeps the doctor away?” A közmondás szerint az, aki minden nap eszik egy almát, a hírét sem hallja majd a betegségnek. Ne lepődj meg ezen a bölcsességen, hiszen az almában több mint háromszáz olyan anyag van, ami jótékony hatással van a szervezetünkre!

0021682_1.jpg ()

5 ok, amiért érdemes almát enned

  • Az alma összes egészségjavító összetevője közül talán az antioxidánsok és flavonoidok a legfontosabbak, ezek ugyanis csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek és a daganatok kialakulásának kockázatát.
  • Egyes kutatások szerint a gyakori almafogyasztással még az asztma is megelőzhető!
  • Az alma emellett rengeteg vitamint tartalmaz, melyek közül talán a C-vitamin a legfontosabb. Egyes kutatások szerint az alma olyan jó hatással van az immunrendszerre, hogy fogyasztói szinte sosem lesznek náthásak, és az influenzavírus is messziről elkerüli őket!
  • Magas pektintartalma miatt az alma az emésztésre is pozitívan hat: serkenti az anyagcserét és gyorsítja a bélmozgást is. Akár székrekedésed, akár hasmenésed van, néhány alma biztosan segít helyreállítani az emésztőszerveid egyensúlyát.
  • Almát persze nemcsak az egészséged védelme miatt érdemes fogyasztanod, hiszen ez az egyik leghétköznapibb és legkönnyebben elérhető gyümölcsünk, amit szerencsére még importálni sem kell, hiszen nálunk is mindenhol megterem.

Óvd a karcsúságod, a szépséged almával – most azt is megtudhatod, hogy hogyan!

Készíts almás pakolást!

Rád férne már egy alapos arctisztítás, és közben hidratálni is szeretnéd a bőrödet? Akkor készíts egy jó kis almás-tejszínes pakolást! Hámozz meg és darabolj fel egy nagyobb almát, majd turmixgépben keverd össze két deci tejszínnel és néhány csepp citromlével (ha nincs turmixgéped, a tejszínt reszelt almával is elvegyítheted). Kend a keveréket az arcodra, és hagyd hatni körülbelül 15 percig! A citromlé és az alma eltávolítja a pórusaidból a szennyeződéseket, a tejszín pedig lágyabbá teszi a bőröd – az eredmény magáért beszél majd!  

Nassolj egészségesen: narancsos-almás vitaminsaláta

Tápláló és finom csemegére vágysz, de nem szeretnél a felesleges kalóriák miatt aggódni? Tízóraiként vagy vacsoraként lepd meg magad egy finom almás gyümölcssalátával! Ehhez a finomsághoz lassan mindent megtalálsz majd a piacon vagy a nagyobb élelmiszerboltokban a három szem almán kívül ugyanis három narancsra, tíz dekagramm ananászkonzervre, egy banánra, egy citromra, egy evőkanál mézre, néhány szem mélyhűtött meggyre és három-négy szem dióra lesz szükséged.
A saláta elkészítése pofonegyszerű: mosd meg a gyümölcsöket, az almát darabold fel, a banánt hámoz meg, a narancsot szedd szét gerezdjeire, a citrom levét pedig facsard ki. Bontsd ki az ananászkonzervet (ha szükséges, darabold fel a karikákat), majd szűrd le a levét, és add hozzá a többi gyümölcshöz! A keverékre csurgass némi ananászlevet, keverd hozzá a citrom levét és a mézet. A salátát díszítsd a fagyasztott meggyszemekkel és a dióval, majd tedd az egészet egy negyedórára a hűtőbe! Fenséges őszi csemege, amely nemcsak az immunrendszeredet erősíti, de egy diétás étrendbe is kötelező beillesztheted!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X