Főoldal > DIÉTA > Koplalás a sikerért? Kate Moss sokkolta a közvéleményt!

Koplalás a sikerért? Kate Moss sokkolta a közvéleményt!

anorexiadiétafogyókúraKate Mosskoplalás
0

Írta:

Csakugyan elvárná a nőktől a népszerű topmodell, hogy koplaljanak a sikerért? Kate Moss nevéhez eddig is jó sok botrány fűződött: elég csak drog és alkohol problémáit említeni. Most ismét rátett egy lapáttal. A nádszálvékony Kate egy interjúban többek megbotránkoztatására kijelentette: “Semmit sem szeret úgy az életben, mint azt, hogy sovány lehet” - egyesek szerint ezzel a kijelentésével […]

Csakugyan elvárná a nőktől a népszerű topmodell, hogy koplaljanak a sikerért? Kate Moss nevéhez eddig is jó sok botrány fűződött: elég csak drog és alkohol problémáit említeni. Most ismét rátett egy lapáttal. A nádszálvékony Kate egy interjúban többek megbotránkoztatására kijelentette: “Semmit sem szeret úgy az életben, mint azt, hogy sovány lehet” - egyesek szerint ezzel a kijelentésével sok fiatal lányt sodorhat veszélybe a kóros koplalást népszerűsítve. 

Kate életfilozófiája óriási vihart kavart. A terhes It-Girl Katie Green ennek kapcsán a brit „The Sun” lapnak a következőket nyilatkozta: „Angliában 1,1 millió nő szenved evészavarokban, s Kate Mossnak köszönhetően ez a szám egyre magasabb lehet”

Táplálkozáskutatók nemes egyszerűséggel nemcsak felelőtlennek, hanem sokkolónak is tartják a topmodell kijelentését és rossz példaképnek tartják. Németországban ugyanis mintegy 820 000 nő szenved bulémiában és más evészavarban, s minden tizedik érintett meghal.

Kate Moss-t 20 éve a világ legfoglalkoztatottabb topmodelljei között tartják számon. Nádszálvékony alkatával igazi példakép a bakfis lányok számára, akik egészségüket is veszélyeztető koplalással próbálnak hozzá hasonlítani.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X