Főoldal > DIÉTA > Megdöbbentő sikersztori! Egy embernyit fogyott!

Megdöbbentő sikersztori! Egy embernyit fogyott!

diétafogyókúrafogyókúrás sikersztori
0

Írta:

A pluszkilók Réka mindig erős testalkatú volt, egyszer már sikerült leadnia húsz kilót, akkor 100 kilóról fogyott 80-ra. Bár ez is kicsit soknak tűnhet, de a magasságához és izmos alkatához viszonyítva még elfogadható volt. Akkor a rendszeres futásnak köszönhette a sikert, amit egy ideig sikerült is tartania, de a főiskolai évek alatt nagyon meghízott, a […]

0022147_2.jpg ()

A pluszkilók

Réka mindig erős testalkatú volt, egyszer már sikerült leadnia húsz kilót, akkor 100 kilóról fogyott 80-ra. Bár ez is kicsit soknak tűnhet, de a magasságához és izmos alkatához viszonyítva még elfogadható volt. Akkor a rendszeres futásnak köszönhette a sikert, amit egy ideig sikerült is tartania, de a főiskolai évek alatt nagyon meghízott, a mérleg már 130 kilót mutatott alatta. „Közgazdásznak tanultam, rengeteget ültem. Sokat is ettem, ráadásul rossz időben és hizlaló dolgokat. Emellett fogamzásgátlót kezdtem szedni, ami felborította a hormonháztartásomat, emiatt is hízni kezdtem. Az akkori párom is túlsúlyos volt, elfogadta a külsőmet, ezért nem is foglalkoztam azzal, mekkora testben élek. Mivel mindig sportoltam, gyerekkoromban versenyszerűen úsztam, kosárlabdáztam és fociztam is, ezért az erőnlétemmel nem volt gond. Bármennyire is furcsán hangzik, semmiben nem korlátozott a testem, kedvesemmel kerékpározni és görkorcsolyázni is eljártam.”

A fordulópont

Akkor jött el Réka életében a fordulat, amikor hét év után vége lett a párkapcsolatának. Úgy érezte, változtatnia kell az életmódján, de elsősorban nem az motiválta, hogy megszabaduljon a súlyfeleslegétől.
„Közel egy hónapja mást sem csináltam, csak betegeskedtem, otthon feküdtem magányosan, és gondolkoztam. Akkora jutottam arra az elhatározásra, hogy változtatni kell. Szerettem volna ismét könnyed, mosolygós és gondtalan lenni, mint amilyen korábban voltam. Elsősorban a közérzetemen szerettem volna javítani.”

0022147_1.jpg ()

A testedzés

Mivel Réka korábban mindig is sportolt, tudta, hogy nemcsak az alakjának, de a hangulatának is jót tesz, ha ismét belevág. A kolléganői rendszeresen jártak aerobikórára, úgy döntött, velük tart.
„Az első óra kegyetlen volt, egy percét sem tudtam végigcsinálni. Csak utólag derült ki számomra, hogy a lehető legerősebb, haladó sztepórával akartam kezdeni a változást. Nem keseredtem el, kerestem egy kezdőknek való foglalkozást. Nagyon megtetszett a közeg, a zene, a csapat, a mozgás. Az sem tántorított el, hogy a kolléganőim szép lassan elmaradoztak mellőlem, úgy döntöttem, egyedül is folytatom. Kezdetben hetente egy alkalommal, azután kétszer, háromszor mentem, végül már az is előfordult, hogy dupla órát csináltam végig. Mivel a bérlettel a kardiogépeket is használhattam, azokon is elkezdtem edzeni. Végül beiratkoztam a Fitnesz Akadémiára, ahol elvégeztem az aerobikedzői szakot. Az utolsó kilókat ugyanis szerettem volna tudatosan leadni, kíváncsi voltam rá, hogyan működik a szervezetem, és milyen edzéstípussal és étkezéssel érhetem el a legjobb eredményt.”

A táplálkozás

Természetesen Réka azzal is tisztában volt, hogy az étkezésén is változtatnia kell, hiszen korábban bármit megevett, bármikor, bármivel. De ismerte magát annyira, hogy mindenről képtelen lenne lemondani, amit szeret. Ezért a szigorú diéta helyett a mértékletességet és a fokozatosságot választotta.
„Régen egy-egy étkezés alkalmával óriási halmokat szedtem a tányéromra. Elsőként tehát a mennyiséget próbáltam kordában tartani. Eleinte csak egy, később kettő, majd három kanállal szedtem kevesebbet. Addig csökkentettem a mennyiséget, míg végül minden étkezés alkalmával fele annyit ettem, mint korábban. Azelőtt rendszeresen vacsoráztam, erről is igyekeztem lemondani. Esténként maximum egy tányér levest ettem, betét nélkül. Arról is sikerült leszoknom, hogy az ülőmunka végzése közben szinte egész nap nassoljak. Helyette inkább iszom egy pohár vizet, hiszen rájöttem, hogy gyakran a szomjúságot is éhségként érzékeljük. Néhány kivétellel ettem mindent, amit megkívántam, persze figyelek a társításokra, húst például soha nem körettel, hanem savanyúsággal eszem. A pékárut szinte teljesen mellőztem, ritkán eszem csak, akkor is reggel. A cukrot mézzel helyettesítem, de ha süteményt sütök, abba például cukrot teszek. Sajnos az édességekről nem tudok lemondani. Egy túró rudit, kókuszrudat vagy egy kis mogyorókrémet mindennap ettem, és eszem mind a mai napig.” 

Névjegy:
Tánczos Réka
Életkora: 25 év
Foglalkozása: könyvelő
Magassága: 177 cm
Testsúlya 2007 januárjában: 130 kg
Testsúlya 2009 októberében: 75 kg

A cikk folytatását és Réka edzéstervét a Wellness magazin novemberi számában olvashatod!

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X