Főoldal > DIÉTA > 4 pofonegyszerű banános nyalánkság szilveszterre

4 pofonegyszerű banános nyalánkság szilveszterre

banándiétaegészségfogyókúra
0

Írta:

Miért fogyassz banánt? 100 gramm gyümölcs közel 400 kJ energiát tartalmaz. A gyümölcs gazdag szénhidrátban, káliumban, magnéziumban és kalciumban – éppen ezért fizikai terhelés után jótékony hatással van az izmok regenerációs folyamataira. A banán pigmentjei révén nyugtató hatású, a benne lévő ballasztanyagok pedig jó hatással vannak a szervezet szénhidrát-anyagcseréjére. A nagy banántermelő országok közé tartozik Brazília, Ecuador, […]

Miért fogyassz banánt?

100 gramm gyümölcs közel 400 kJ energiát tartalmaz. A gyümölcs gazdag szénhidrátban, káliumban, magnéziumban és kalciumban – éppen ezért fizikai terhelés után jótékony hatással van az izmok regenerációs folyamataira. A banán pigmentjei révén nyugtató hatású, a benne lévő ballasztanyagok pedig jó hatással vannak a szervezet szénhidrát-anyagcseréjére. A nagy banántermelő országok közé tartozik Brazília, Ecuador, Columbia, Honduras.

A WellnessCafe banános recept-tippjei:

1. Sültbanán:

Hozzávalók:
10 dkg banán
2 mokkáskanál búzacsíra
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Az érett banánt hosszában kettévágjuk és mindkét felét megszórjuk 1-1 mokkáskanál búzacsírával, majd tűzálló tálban 10 percre berakjuk az előmelegített sütőbe és megsütjük. Forrón fogyasztjuk.

2. Banánzselé

Hozzávalók:
2 dl víz
0.5 tasak színtelen tortazselé por
1 teáskanál méz
100 g banán
Elkészítés:
A banánt villával összetörjük. Hozzáadunk 1 teáskanálnyi mézet, majd 2 dl vízzel és 1/2 tasak színtelen tortazselé porral kikeverjük. Óvatosan felmelegítjük, éppen csak a krémesedésig. Tálkába adagoljuk és fogyasztás előtt 1 órát állni hagyjuk.

0023182_1.jpg ()

3. Banános puding

Az elkészített light vanília pudingba turmixolj 1-2 db érett banánt – finom, pikáns íze lesz a pudingnak tőle. 

4. Banános-fondü:

Készíts jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládéből csoki-fondü alapot. A forró csokiba márts vastagra szeletelt banánkarikákat. (Ha túl vékonyra szeleteled a darabokat, könnyen lecsúszhatnak a villáról).

Tudtad?
– A banánban lévő B6-vitamin enyhíti a menstruáció előtti kellemetlen tüneteket.
– A szárított banán gazdag B1- és B3-vitaminban, amely jót tesznek a bőrnek, a májnak és a szívnek.
– A banán segíthet a szervezet felborult sav-bázis egyensúlyának helyreállításában is.
– A banán rendkívül hosszú életű növény, akár 80-100 évig is elél.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X