Főoldal > DIÉTA > Méregtelenítés és rákmegelőzés céklával

Méregtelenítés és rákmegelőzés céklával

cékladiétafogyókúraleves
0

Írta:

A cékla remek kiegészítője lehet az ünnepi fogásoknak: készíthetsz belőle levest, salátát, de felhasználhatod az ünnepi menü dekorációjához is. Sőt! Ha igazán egészséges reggelire vágysz, készíthetsz belőle vitamindús, napindító gyümölcslevet. A benne lévő értékes vitaminok és ásványi anyagok jótékony hatással vannak a szervezet – többek között a túlterhelt gyomor – működésére. Lássuk, miért érdemes ezt a finom zöldfélét fogyasztanod! […]

A cékla remek kiegészítője lehet az ünnepi fogásoknak: készíthetsz belőle levest, salátát, de felhasználhatod az ünnepi menü dekorációjához is. Sőt! Ha igazán egészséges reggelire vágysz, készíthetsz belőle vitamindús, napindító gyümölcslevet. A benne lévő értékes vitaminok és ásványi anyagok jótékony hatással vannak a szervezet – többek között a túlterhelt gyomor – működésére. Lássuk, miért érdemes ezt a finom zöldfélét fogyasztanod!

Mit tartalmaz a cékla?

  • sok ásványi anyag (kálium, magnézium, vas, kalcium, szilícium) van benne
  • jelentős vitamintartalma
  • a benne lévő szilícium erősíti a kötőszöveteket, a csontokat, bőr és ereket
  • a karotinoidok fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri  betegségek elkerülésében
  • folsavtartalma jó hatással van az idegrendszer működésére
  • sok káliumot tartalmaz, amely szabályozza a szervezet vízháztartását, segíti a szervezet savtalanítását, méregtelenítését, jó hatással van az emésztésre és bélműködésre.

0022810_1.jpg ()

Miért fogyaszd a céklát rendszeresen? 

A cékla rendszeres fogyasztása segíti a vörösvértestek képződését, és javítja a sejtek vérellátását. Szabályozza a gyomorsav működését, segíti a fehérje-anyagcserét és az egészséges bélműködést, jótékonyan támogatja az immunrendszert. Kutatásokból kiderült, hogy a céklát fogyasztók körében kisebb a bélrák kialakulásának kockázata.

A WellnessCafe tippje: méregtelenítő, immunerősítő céklaleves télre

Így készítsd a levest: Hámozz meg 2-3 db nyers céklát, és reszeld őket vékony csíkokra. Felhevített olajon párolj meg egy kisebb, apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a reszelt céklát és párold meg két-három gerezd széttört fokhagymával, babérlevéllel, ételízesítővel. Ha kész, engedd fel hideg vízzel. Forralás után keverj bele 2 dl tejfölt (a tejfölből ne felejts egy evőkanálnyi finomlisztet, egy pici burgonyakeményítőt, sót, fehérborsot). Főzd csomómentesre, majd ízesítsd citromlével.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X