Főoldal > DIÉTA > Kilófaló diéta levesekkel

Kilófaló diéta levesekkel

diétaegészségfogyókúraleves
0

Írta: and

Diétánk alapját színpompás zöldségkrémlevesek képezik, amelyekhez ízletes menüt passzintottunk neked: a páratlan napokra zöld vagy fehér színű leveseket ajánlunk, hozzá pedig tarka kiegészítőket, míg a páros napokon narancsos és piros leveseket kínálunk, hozzájuk pedig halványabb körítést. A menüket két héten keresztül szabadon variálhatod, csak arra kell figyelned, hogy egy „színes leveses napot“ egy „zöld“ vagy […]

Diétánk alapját színpompás zöldségkrémlevesek képezik, amelyekhez ízletes menüt passzintottunk neked: a páratlan napokra zöld vagy fehér színű leveseket ajánlunk, hozzá pedig tarka kiegészítőket, míg a páros napokon narancsos és piros leveseket kínálunk, hozzájuk pedig halványabb körítést. A menüket két héten keresztül szabadon variálhatod, csak arra kell figyelned, hogy egy „színes leveses napot“ egy „zöld“ vagy „fehér“ kövessen. Heti bevásárlólistát most kivételesen nem készítünk neked – nagyon fontos ugyanis, hogy az összetevőket frissen, maximum 2 napra előre szerezd be.

Jöjjenek a levesek!

1. Burgonyakrémleves
Hozzávalók:
25 dkg burgonya, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, ½ szál póréhagyma, ½ zellergumó, friss petrezselyem, fűszerek ízlés szerint (például lestyán, bazsalikom, majoránna, kakukkfű).
Elkészítés: Tedd forrásban lévő vízbe a zöldségeket, és főzd őket 20 percig, illetve amíg meg nem puhulnak (ha zöldfűszert használsz, csak az utolsó pár percben add a leveshez). Ha készen van, mixerrel vagy turmixban pépesítsd, ha szükséges, hígítsd egy kicsit.

2. Sütőtökkrémleves
Hozzávalók: 30 dkg sütőtök, 1 burgonya, 1 alma, 1 fej hagyma, gyorsfagyasztott mediterrán fűszerkeverék (lehet persze friss is), 1 deci zsírszegény tej, szerecsendió, bors
Elkészítés: A sütőtököt süsd meg sütőben (nagyjából 50 perc). Közben olívaolajon párold meg a hagymát, úgy, hogy beledobod a fagyasztott fűszerkockákat is (2-3 darabot). Add hozzá a darabolt almát, krumplit is, majd főzd puhára. Ha készen van, zárd el a főzőlapot, és add a leveshez a sütőtököt. Fűszerezd kedvedre, majd kézimixerrel pépesítsd. Ha ezzel megvagy, önts hozzá egy deci tejet.

3. Zellerkrémleves
Hozzávalók: 25 dkg zeller, ½ szál póréhagyma, 1 sárgarépa, teljes őrlésű liszt, frissen aprított petrezselyem, fűszerek ízlés szerint, 1 deci zsírszegény tej.
Elkészítés: Párold meg a zöldségeket, és ha puhák, kézimixerrel vagy turmixszal pépesítsd őket. Adj a leveshez 1-2 evőkanál teljes őrlésű lisztet, majd keverd hozzá az 1 deci zsírszegény tejet.

0023321_1.jpg ()

Tippek az elkészítéshez:

– A krémleveseket kevés vízzel készítsd, és ha sűrűnek találod, inkább utólag hígítsd őket.
– Ha lehet, sót ne használj, vagy csak minimálisat – helyettesítsd zöldfűszerekkel, vagy enyhén sós ízt adó vasfűvel.
– Felejtsd el a leveskockákat is. Ha ragaszkodsz hozzájuk, só- és adalékanyag-mentest használj!

Menü a színes leveses napokra:

Reggeli
Éhgyomorra igyál meg fél deci savanyúkáposzta-levet 1,5 deci vízzel hígítva (ez serkenti az emésztőrendszered, de ha nem szereted, kihagyhatod).
Rá fél órával minden reggel válassz egyet az alábbiak közül:
– Piríts meg egy vékony szelet teljes őrlésű kenyeret, löttyintsd meg olívaolajjal, és tegyél rá 1 vékony szelet zsírszegény sajtot. Fogyassz hozzá paprikát, uborkát, retket.
– Kenj meg 1 szelet Abonettet light túrókrémmel. Egyél mellé paprikát, uborkát.
– Fogyassz el félcsészényi teljes őrlésű tönkölybúzapelyhet 1 deci zsírszegény tejjel.
Tízórai
Egy körte, alma vagy egy fürt szőlő
Ebéd
Valamelyik főétel az alábbiak közül:
– 10 dkg sütőben sült krumpli (kevés olívaolajjal meglocsolva, rozmaringgal megszórva) 8 dkg roston sült rozmaringos csirkemellel (sütőzacskóban sütve, bőre nélkül)
– 10 deka tengerihal-filé (sütőben sütve, kevés olívaolajjal meglocsolva, kaporral fűszerezve, kapros joghurtöntettel – ez úgy készül, hogy a natúr joghurtba belekeversz 1 teáskanál szárított kaprot), hozzá párolt zöldségek ízlés szerint (kivéve hüvelyesek és kukorica)
– 10 deka pulykamell lecsós mártással, 10 deka barna rizzsel
Uzsonna
1 pohár natúr joghurt búzacsírával
Vacsora (délután 6-kor, de legkésőbb 7-kor): krémleves

A menü további részéről és a diéta alapját képező többi levesről a Maxima 1. számában olvashatsz!

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X