Főoldal > DIÉTA > A fish and chips 150. születésnapját ünneplik a britek

A fish and chips 150. születésnapját ünneplik a britek

diétafish and chipsfogyókúra
0

Írta:

Bármilyen önfeledt is legyen az ünnep, a szakértők mindmáig vitatkoznak azon, hogy 150 évvel ezelőtt Londonban, vagy egy Mossely nevű kisvárosban árusították először az ételt. Nagy-Britanniában ma már több mint 11.500 vendéglátóhely kínálja a sült halat – legtöbbször tőkehalat – és a sült krumplit. A finomságot sóval és természetesen az elmaradhatatlan malátaecettel fűszerezik. A fish […]

Bármilyen önfeledt is legyen az ünnep, a szakértők mindmáig vitatkoznak azon, hogy 150 évvel ezelőtt Londonban, vagy egy Mossely nevű kisvárosban árusították először az ételt.

Nagy-Britanniában ma már több mint 11.500 vendéglátóhely kínálja a sült halat – legtöbbször tőkehalat – és a sült krumplit. A finomságot sóval és természetesen az elmaradhatatlan malátaecettel fűszerezik.

A fish and chips adagja Londonban hat fontot (1840 forint) kóstál, a partvidékeken – például Skóciában – azonban olcsóbban is hozzá lehet jutni. A partvidéki menünek az az előnye is megvan, hogy frissen árulják, így – ha ez egyáltalán elképzelhető – összehasonlíthatatlanul finomabb az íze. 

A fish and chipsért a brit parlament is rajong, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy kedvenc étellé nyilvánították. Az alsóházban helyet foglaló képviselők egy csoportja nyilatkozatban adott hangot büszkeségének, amiért a halétel bástya a brit kultúra szívében.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X