Főoldal > DIÉTA > Fogyj éhezés nélkül: itt a tésztadiéta!

Fogyj éhezés nélkül: itt a tésztadiéta!

diétafogyókúrasztártészta
0

Írta:

Megfőzheted, ropogósra piríthatod, végtelen számú szószvariációval kínálhatod, ráadásul percek alatt elkészül: ha te is azok közé tartozol, akik képtelenek ellenállni egy finom makaróninak, a tésztadiétát neked találták ki! Amit a tésztadiétáról tudnod érdemes Magyarországon a legtöbb tészta négy- és nyolctojásos, de ehhez a diétához érdemesebb durumtésztát vásárolnod, ebben ugyanis nincs tojás. Szerezz be pár adag […]

Megfőzheted, ropogósra piríthatod, végtelen számú szószvariációval kínálhatod, ráadásul percek alatt elkészül: ha te is azok közé tartozol, akik képtelenek ellenállni egy finom makaróninak, a tésztadiétát neked találták ki!

Amit a tésztadiétáról tudnod érdemes

Magyarországon a legtöbb tészta négy- és nyolctojásos, de ehhez a diétához érdemesebb durumtésztát vásárolnod, ebben ugyanis nincs tojás. Szerezz be pár adag rizstésztát és teljes kiőrlésű gabonából készített terméket: ez utóbbinak nagyon magas a rosttartalma, így gyorsítja emésztést, segíti a táplálék továbbhaladását az emésztőrendszerben. A fogyókúra ideje alatt mellőzd a zsíros-húsos ragukat: a diéta akkor lesz hatásos, ha friss zöldségekből minél többet, zsiradékból és zsíros sajtokból, valamint húsból minél kevesebbet használsz fel az ételek elkészítésekor! Törekedj arra, hogy naponta csak 800 kalóriát vigyél be a szervezetedbe, és 10-15 dekagramm főtt tésztánál többet egy étkezés alkalmával ne fogyassz! Viszont legalább két liter vizet vagy gyógyteát igyál, mérsékeld a kávé- és teafogyasztást, a cukros üdítőket pedig egy időre teljesen felejtsd el! Ebédre vagy vacsorára készítsd el magadnak a napi tésztaadagodat, a többi napszakban azonban kerüld a kenyeret és a péksüteményeket – reggelire inkább friss zöldségeket fogyassz kefírrel vagy natúr joghurttal, egy kevés sovány sajttal vagy tojással! A főétkezések között pedig rágcsálj el egy-egy almát, narancsot vagy répát!

0024001_1.jpg ()

Miért érdemes kipróbálnod?

Ha betartod a legfontosabb szabályokat, egy hét alatt akár két kilótól is megszabadulhatsz – úgy, hogy közben nem gyötör az éhség, hiszen a tésztafélék hamar eltelítenek. Javul az emésztésed, a szervezeted pedig értékes vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz jut: például B-vitaminhoz, kalciumhoz, foszforhoz, nátriumhoz, vashoz, cinkhez, rézhez és mangánhoz.

Sztárok, akik tésztával fogynak

Christina Aguelira

A szőke énekesnő imádja az olasz konyhát, ezért amikor kisfia, Max születése után fogyókúrába kezdett, olyan étrendet választott, amely megengedi a tésztafélék fogyasztását. Christinának csak arra kell odafigyelnie, hogy a spagettire és a makarónira húsos ragu helyett zöldséges szószt tegyen: gyakran kerül az asztalára spenótos spagetti sajtos-zöldséges szósszal, paradicsomos-zöldfűszeres penne és zöldbabos tészta.

Renee Zellweger

A Bridget Jones-filmek és a Hideghegy sztárja az utóbbi években arról vált híressé, hogy egy-egy filmszerep kedvéért képes akár tíz kilót is magára szedni, majd gyorsan leadni. A színésznő így szinte az összes diétát kipróbálta már, amikor azonban nem gyors fogyásra vágyik, csak szinten szeretné tartani magát, tésztadiétába fog: akár minden nap képes lenne makarónit fogyasztani, így nem esik nehezére betartani a fogyókúrás étrend szabályait. Emellett Renee természetesen rengeteget mozog: a lesifotósok legtöbbször kocogás közben kapják lencsevégre, de gyakori vendég a különféle edzőtermekben is.

Gyors tésztasaláta
Hozzávalók:
fél vörös- vagy lilahagyma
egy paradicsom
egy paprika
egy sárgarépa
negyed cukkini
20 dkg tészta
Így készítsd a tésztasalátát:
A hagymát vágd apró darabokra, majd pirítsd meg egy kevés olajon. Közben főzd puhára a tésztát, egy másik edényben pedig grillezd meg a szeletekre vágott paprikát, a karikákra vágott paradicsomot, a sárgarépát és a cukkinit. Ha ezzel készen vagy, csak össze kell keverned a hozzávalókat, és némi zöldfűszerrel ízesítened!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X