Főoldal > DIÉTA > Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól!

Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól!

diétaelhízásfogyókúratúlsúly
0

Írta: and

A pluszkilók Mindig is túlsúllyal küszködött Cserge Fruzsina, ugyanakkor tudta, hogy nem a sors űz vele rossz tréfát, a miérteket az életmódjában kell keresni.„Nem voltam rabja az édességeknek, a chipseknek, a cukrozott üdítők sem tartoztak a kedvenceim közé, de esténként gyakran összeült a család, és jól bevacsoráztunk. Az iskolai kötelező tornaórákon kívül semmit nem mozogtam. […]

0023850_1.jpg ()

A pluszkilók

Mindig is túlsúllyal küszködött Cserge Fruzsina, ugyanakkor tudta, hogy nem a sors űz vele rossz tréfát, a miérteket az életmódjában kell keresni.
„Nem voltam rabja az édességeknek, a chipseknek, a cukrozott üdítők sem tartoztak a kedvenceim közé, de esténként gyakran összeült a család, és jól bevacsoráztunk. Az iskolai kötelező tornaórákon kívül semmit nem mozogtam. A középiskolai évek alatt rászoktam a gyorséttermi ételekre, és esténként pizzát, hamburgert faltam. Emlékszem, egyszer nagy nehezen lepasszíroztam magamról tíz kilót. Nem ettem szinte semmit, volt olyan nap, amikor csak egy joghurtot fogyasztottam el. De meg is lett a böjtje, később sokkal több jött vissza.”

A fordulópont

„Amikor ráálltam a mérlegre, és az 95 vagy 97 kilót mutatott, még akkor sem tudatosult bennem, mennyire kövér vagyok, 100 kg alatt volt a lélektani határ. Mígnem az egyik januárban, a karácsonyi lakomák után 105 kg-nál állt meg a mérleg nyelve, a szüleim is – akik korábban sosem mondták, hogy fogyókúrázzak – elkezdtek aggódni. Mivel épp akkor ért véget a párkapcsolatom is, megfogadtam, változtatok az életemen.”

0023850_2.jpg ()

A testedzés

A rendszeres testmozgással Fruzsinának felnőtt fejjel kellett megbarátkoznia. Maga sem gondolta, hogy ennyire könnyen megy majd. „Az első alakformáló óra után mozdulni is alig tudtam az izomláztól. De aztán fokozatosan hozzászoktattam magam, és végül már öt-hat alkalommal mentem egy héten, volt, hogy dupla órát is végigtornáztam. Később sztepórára is beiratkoztam, ami a kedvencemmé vált. Egy idő után – mivel a fix időpontokban kezdődő aerobikórákat nehéz volt összeegyeztetni a munkámmal – inkább edzőterembe jártam, ahol a kardiózást és a súlyzós edzéseket váltogattam. Kezdetben nem mertem kipróbálni a futópadot, de amikor Gárdonyban szembesültem a Velencei-tó körüli futóverseny mezőnyével, elszégyelltem magam, hiszen ott ötven-hatvan évesek is teljesítették a több tíz kilométeres távot. Emiatt aztán rászántam magam a futógép kipróbálására, és ez lett a másik kedvencem. Miután karcsúbb lettem, elkezdtem salsázni is.”

A táplálkozás

Fruzsina apró trükkökkel próbálta elviselhetőbbé tenni a diétázást. „Rengeteg főzeléket, levest ettem. Tudtam, hogy mivel hosszú ideig kell majd diétáznom, nem szabad mindent megvonnom a szervezetemtől, különben újra a jojó-effektus csapdájába kerülök. A főzelék mellé már nem kenyeret ettem, hanem például párolt csirkemellfilét.”

Névjegy:
Cserge Fruzsina
Kora: 24 év
Foglalkozása: könyvelő
Magassága: 176 cm
Testsúlya 2007 januárjában: 105 kg
Testsúlya 2009 decemberében: 65 kg – 40 kg

Fruzsina egynapos mintaétrendje
Reggeli: tejeskávé zsírszegény tejből mézzel, egy vékony szelet teles kiőrlésű kenyér paradicsommal vagy paprikával, zsírszegény felvágott vagy zsírszegény sajt
Tízórai: joghurt gyümölccsel vagy egy müzliszelet
Ebédváltozatok:
A. könnyű leves, például zöldségleves betét nélkül, párolt csirkemell zöldségkörettel vagy salátával
B. főzelék normál rántással készítve, párolt csirkemellel, desszertnek tejeskávé
Uzsonna: gyümölcs, esetleg egy-két darab teljes kiőrlésű lisztből készült keksz
Vacsora: zöldség vagy gyümölcs

A témáról bővebben a Wellness magazin februári számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X