Főoldal > DIÉTA > Pisztácia a rák ellen?

Pisztácia a rák ellen?

ételpisztáciarákmegelőzés
0

Írta:

A német Tüdőtársaság vezetője, Harald Morr szerint a pisztácia igen gazdag E-vitaminban, amely megvédi a sejtek felületét és belső szerkezetét, lassítja a sejtek öregedési folyamatait és gátolhatja a rákos sejtek burjánzást. Kutatások bizonyítják azt is, hogy a pisztácia jótékony hatással van a szervezet koleszterinszintjére és fontos szerepet játszik a trombózis, valamint a szív-és vérkeringési zavarok […]

A német Tüdőtársaság vezetője, Harald Morr szerint a pisztácia igen gazdag E-vitaminban, amely megvédi a sejtek felületét és belső szerkezetét, lassítja a sejtek öregedési folyamatait és gátolhatja a rákos sejtek burjánzást.

Kutatások bizonyítják azt is, hogy a pisztácia jótékony hatással van a szervezet koleszterinszintjére és fontos szerepet játszik a trombózis, valamint a szív-és vérkeringési zavarok kialakulásában.

Morr szerint az erdei mogyoró, pekándió, szójabab, a vörös pálmaolaj és az olíva olaj is sok E-vitamin tartalmaz. A szakember arra figyelmeztet, hogy ha a fenti nyersanyagokat főzéshez használod, akkor érdemes alacsony hőfokon elkészíteni az ételeket, mert az E-vitamin 140 celsius fok felett már nem fejti ki jótékony hatását.

Ne feledd: a pisztáciát magas zsírtartalma miatt csak módjával fogyaszd! – javasolja Harald Morr.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X