Főoldal > DIÉTA > 4 hét alatt 4 kiló – Itt az antistressz-diéta

4 hét alatt 4 kiló – Itt az antistressz-diéta

diétaelhízásfogyókúrastressztúlsúly
0

Írta:

Egy hónap alatt mínusz négy kiló E lőször a fáradtságod eredetét kell tisztázni. Ha a tested van kimerülve, a legkisebb mozgás is végtelenül nehéz feladatnak tűnik. Kikelni az ágyból, tusolni, bemenni a munkahelyre – legszívesebben egész nap csak aludnál. Ebben az esetben a testnek szóló diétát kell követned. A speciálisan összeállított étrend segít, hogy visszanyerd […]

Egy hónap alatt mínusz négy kiló

E lőször a fáradtságod eredetét kell tisztázni. Ha a tested van kimerülve, a legkisebb mozgás is végtelenül nehéz feladatnak tűnik. Kikelni az ágyból, tusolni, bemenni a munkahelyre – legszívesebben egész nap csak aludnál. Ebben az esetben a testnek szóló diétát kell követned. A speciálisan összeállított étrend segít, hogy visszanyerd az energiád, hiszen az ételek tartalmazzák mindazokat a tápanyagokat, amelyek visszaadják az izmok erejét. A diéta alapkövei a sok fehérje, kálium, vas, B12-vitamin. Mivel ezek az ételek alacsony kalóriatartalmúak, egy hónap alatt akár négy kilót is leadhatsz. Ha azonban a fejed zúg folyton, ha egész álló nap csak futkosol, este pedig alig bírsz elaludni, mert nem tudod „kikapcsolni” magad, akkor nyugalomra, feszültségoldásra van szükséged. A túlpörgetett szervezetnek szóló diétánk sok magnéziumot, triptofánt, kalciumot és C-vitamint tartalmaz. Az eredmény magáért beszél, hiszen a sok értékes tápanyag segít a lazításban, feltölt energiával, és még az idegeskedős dőszakban felszedett kilóktól is megszabadulhatsz, hiszen kevés kalóriát viszel be.

0024417_1.jpg ()

1. Diéta a testnek

Két kiló mínusz két hét alatt, és újra tele leszel energiával!
Válogatott finomságok: napi 1200 kalória!
A legkisebb erőfeszítés is mérhetetlen energiádba kerül. Egész nap csak vonszolod magad, nem is érted, miért vettél a múlt hónapban színházjegyet, mert most semmi kedved az egészhez. És úgy általában, semmihez semmi kedved. Néha elvonszolod magad a konditerembe, de ott is csak azon jár az eszed, hogy haza kéne menni aludni egyet. Gondold végig, mennyire kiegyensúlyozott az étrended! Valószínűleg kevés fehérjét eszel, ami nélkülözhetetlen az izmok felépítéséhez. A vasat tartalmazó ételek sem lehetnek túlsúlyban, pedig ezek segítik a sejtek oxigénellátását. Fontos még a kálium, ami a vérnyomást szabályozza. A speciális fáradtságűző antistressz-diéta segít kiküszöbölni a táplálkozásbeli hiányosságokat. A magas vitamin- és ásványianyag-tartalom azért fontos, hogy leküzdd a tavaszi fáradtságot. A fokozott rostbevitel elősegíti a bélcsatorna nagytakarítását, mindezek mellett a téli időszakban felszedett kilóktól is megszabadulhatsz. Ne felejts el meginni naponta legalább másfél liter folyadékot!  Ha azonban két hét energiadús étrend után is ugyanúgy fáradtnak érzed magad, menj el orvoshoz. Fontos a vérnyomásmérés, a vérkép, hogy kiderüljön, kimerültségedet nem vérszegénység, felborult ásványianyag-háztartás, esetleg pajzsmirigyprobléma okozza-e.

Minden napra érvényes

Tízórai: 2 deka pisztácia (120 kcal)
2 deci hideg tea fél kiskanál cukorral (10 kcal)
Uzsonna: egy kisebb banán (10 deka héja nélkül, 65 kcal)
Fűszerezés: naponta négy kiskanál extra szűz olívaolajat használhatunk, ez legyen elegendő a főzéshez, ízesítéshez.

Hétfő

Reggeli
2 deci hideg tea fél kiskanál cukorral és tejjel (10 kcal), egy pohár zsírszegény joghurt 2 deka müzlivel (118 kcal), 5 deka kenyér két kiskanál lekvárral (160 kcal), 10 deka kivi (44 kcal)
Ebéd
saját levében sült vadhús: 10 deka húsból, 20 deka paradicsomból és 20 deka gombából (220 kcal), 20 deka gyümölcssaláta (80 kcal)
Vacsora
egytálétel gabonából és hüvelyesekből:
3 deka kuszkusz vagy rizs, 3 deka száraz hüvelyes zöldség, egy babérlevél (190 kcal),
5 deka sonka (75 kcal), 10 deka édeskömény-saláta citromlével, kevés sóval, tetszés szerinti őrölt borssal és egy kis extra szűz olívaolajjal ízesítve (9 kcal)

Kedd

Reggeli
2 deci hideg tea fél kiskanál cukorral és tejjel (10 kcal), egy pohár zsírszegény joghurt 2 deka müzlivel (118 kcal), 5 deka kenyér két kiskanál lekvárral (160 kcal), 10 deka kivi (44 kcal)
Ebéd
fekete kagyló 30 deka héjával mért kagylóból, egy gerezd fokhagymával, borssal és csípős paprikával fűszerezve (84 kcal), 20 deka paradicsomsaláta (38 kcal), 5 deka kenyér (135 kcal
Vacsora
5 deka sonka vékony szeletekre vágva (151 kcal)
10 deka piros és sárga paprika serpenyőben dinsztelve egy kiskanál olívaolajjal (31 kcal),
5 deka kenyér (135 kcal)

A témáról bővebben a Nők Lapja Egészség magazin máriusi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X