HozzávalóK: víz só 1 evőkanál parmezán sajt 1 dl sovány tej 1 mokkáskanál vaj 200 g konzerv/friss articsóka Italjavaslat: 3 dl víz Elkészítés: Articsóka: Ha konzerv articsókát használunk, akkor rögtön lecsepegtetjük. Ha frisset, akkor enyhén sós vízben 15 percig főzzük és utána csepegtetjük le. Kuszkusz köret: 0,75 dl enyhén sós vizet felforralunk. Ha forr, akkor […]
HozzávalóK:
- víz
- só
- 1 evőkanál parmezán sajt
- 1 dl sovány tej
- 1 mokkáskanál vaj
- 200 g konzerv/friss articsóka
Italjavaslat: 3 dl víz
Elkészítés:
Articsóka: Ha konzerv articsókát használunk, akkor rögtön lecsepegtetjük. Ha frisset, akkor enyhén sós vízben 15 percig főzzük és utána csepegtetjük le. Kuszkusz köret: 0,75 dl enyhén sós vizet felforralunk. Ha forr, akkor 0,5 dl (kb. 50 g) kuszkuszt és 1 mokkákanál aprított rozmaringot szórunk bele. Gyorsan átkeverjük, a tüzet alatta elzárjuk, majd lefedjük. Kb. 5 perc múlva puhul meg. Sajtmártás: 1 mokkáskanál forró vajon 1 mokkáskanál durum lisztet habzásig hevítünk, majd 1 dl sovány tejjel kiforraljuk. Hozzáadunk 1 evőkanál parmezán sajtot, valamint késhegynyi őrölt szerecsendiót, és még forrón átkeverjük. Fogyasztáshoz ízlésesen tányérra helyezzük az articsókát, mellé a kuszkusz köretet és az egészet leöntjük a sajtmártással. Jó étvágyat!