Főoldal > DIÉTA > A nap fogyókúrás recepjte: articsóka sajtmártással

A nap fogyókúrás recepjte: articsóka sajtmártással

articsókadiétafogyókúrazöldség
0

Írta:

HozzávalóK:  víz só 1 evőkanál parmezán sajt 1 dl sovány tej 1 mokkáskanál vaj 200 g konzerv/friss articsóka Italjavaslat: 3 dl víz Elkészítés: Articsóka: Ha konzerv articsókát használunk, akkor rögtön lecsepegtetjük. Ha frisset, akkor enyhén sós vízben 15 percig főzzük és utána csepegtetjük le. Kuszkusz köret: 0,75 dl enyhén sós vizet felforralunk. Ha forr, akkor […]

HozzávalóK: 

  • víz
  • 1 evőkanál parmezán sajt
  • 1 dl sovány tej
  • 1 mokkáskanál vaj
  • 200 g konzerv/friss articsóka

0024385_1.jpg ()

Italjavaslat: 3 dl víz

Elkészítés:

Articsóka: Ha konzerv articsókát használunk, akkor rögtön lecsepegtetjük. Ha frisset, akkor enyhén sós vízben 15 percig főzzük és utána csepegtetjük le. Kuszkusz köret: 0,75 dl enyhén sós vizet felforralunk. Ha forr, akkor 0,5 dl (kb. 50 g) kuszkuszt és 1 mokkákanál aprított rozmaringot szórunk bele. Gyorsan átkeverjük, a tüzet alatta elzárjuk, majd lefedjük. Kb. 5 perc múlva puhul meg. Sajtmártás: 1 mokkáskanál forró vajon 1 mokkáskanál durum lisztet habzásig hevítünk, majd 1 dl sovány tejjel kiforraljuk. Hozzáadunk 1 evőkanál parmezán sajtot, valamint késhegynyi őrölt szerecsendiót, és még forrón átkeverjük. Fogyasztáshoz ízlésesen tányérra helyezzük az articsókát, mellé a kuszkusz köretet és az egészet leöntjük a sajtmártással. Jó étvágyat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X