Főoldal > DIÉTA > A túl sok és a túl kevés alvás is hizlal

A túl sok és a túl kevés alvás is hizlal

alváselhízástúlsúly
0

Írta:

Egy tanulmány szerint komoly összefüggés van az alvásra fordított idő és a hasi elhízás között.A kutatásban a szakorvosok több mint ezeregyszáz 40 év alatti személyt vizsgáltak meg. Kiderült, hogy azok, akik éjszakánként 6-7 órát, vagy annál többet aludtak, azoknak lényegesen kisebb volt a testtömeg-indexük, és kevésbé voltak elhízottak, mint azok, akik csupán öt, vagy annál kevesebb órát fordítottak az […]

Egy tanulmány szerint komoly összefüggés van az alvásra fordított idő és a hasi elhízás között.
A kutatásban a szakorvosok több mint ezeregyszáz 40 év alatti személyt vizsgáltak meg. Kiderült, hogy azok, akik éjszakánként 6-7 órát, vagy annál többet aludtak, azoknak lényegesen kisebb volt a testtömeg-indexük, és kevésbé voltak elhízottak, mint azok, akik csupán öt, vagy annál kevesebb órát fordítottak az éjszakai alvásra.

A túl sok alvás is súlyfölösleget okozhat - figyelmeztetnek a szakemberek. Akik naponta több mint 9 órát, vagy annál több időt  fordítanak alvásra, azoknak magasabb lehet a testtömeg-indexük.

A kutatásban vizsgált személyek 17 százaléka 5 órát, vagy annál kevesebbet aludt naponta, 55 százalék 6-7 órát töltött alvással, míg 28 százalék több mint 9 órát szunyókált.

A kutatók szerint, akik 5 óránál kevesebbet alszanak, azoknak azért magasabb a testtömeg-indexük, mert a nap folyamán több kalóriát vesznek magukhoz, mint azok, akik többet alszanak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X