Főoldal > DIÉTA > Főzz az öt elem tana szerint!

Főzz az öt elem tana szerint!

diétaegészségkínai gyógyító konyha
0

Írta:

A Makifood Főzőiskola újdonsága: Test és lélek egyensúlya – A kínai gyógyító konyha Az öt elem tana szerint minden egyes elemhez- Föld, Víz, Tűz, Fém és Fa- tartozik egy-egy íz (sós, édes, savanyú, keserű vagy csípős) és egy vagy több testben futó energiapálya. Így sok minden leszűrhető abból szervezeted működését illetően is, hogy mit jelent, […]

A Makifood Főzőiskola újdonsága: Test és lélek egyensúlya – A kínai gyógyító konyha

Az öt elem tana szerint minden egyes elemhez- Föld, Víz, Tűz, Fém és Fa- tartozik egy-egy íz (sós, édes, savanyú, keserű vagy csípős) és egy vagy több testben futó energiapálya. Így sok minden leszűrhető abból szervezeted működését illetően is, hogy mit jelent, ha éppen sós vagy édes ízt kívánsz gyakrabban.

Ügyelnünk kell arra, hogy a különböző ízek aránya harmonikus legyen mindennapi táplálkozásunkban- így energiapályáink hatékonyan működnek majd és szervezetünk működése is kiegyensúlyozott lesz.

Tanfolyamunkon az öt elem tanára és a kínai gyógyító konyhára alapozva olyan izgalmas receptekkel és elkészítési módokkal ismerkedhetsz meg, amelyek segítségével megőrizheted tested és lelked harmóniáját.

A főzőiskola vezetője, Chef Maki Stevenson szakmai irányítása alatt a tanfolyamot Poór Balázs tartja, a “Central Europien Traditional Chinese Medicin Association ” tagja, képzett séf, szakterülete a kínai és európai gyógyító konyha.  

A kurzus tervezett menüje:

Szecsuani zöldséges rétes balzsamos-juharszirupos mártással
Póréhagymás sárgarépakrémleves metélőhagymával
Erdei gombás sült tészta szójaszósszal
Tavaszi saláta mungóbabcsírával, rizsecettel
Vaníliás–kardamomos gyümölcsrizs ,karobos csoki mártással


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X