Ahhoz, hogy nyárra megszabadulj a zsírpárnáktól, először is étkezési szokásaidon kell változtatnod. A napi ötszöri étkezésbe, délben iktass be finom, idényzöldségből készült salátákat, amelyek tele vannak vitaminokkal és a szervezet számára fontos nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Ha nincs időd másnapra elkészíteni ezeket a finom falatokat, akkor vacsorára is fogyaszthatod őket. A fogyás akkor lesz garantált, ha napközben legalább 1,5 – […]
Ahhoz, hogy nyárra megszabadulj a zsírpárnáktól, először is étkezési szokásaidon kell változtatnod. A napi ötszöri étkezésbe, délben iktass be finom, idényzöldségből készült salátákat, amelyek tele vannak vitaminokkal és a szervezet számára fontos nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Ha nincs időd másnapra elkészíteni ezeket a finom falatokat, akkor vacsorára is fogyaszthatod őket. A fogyás akkor lesz garantált, ha napközben legalább 1,5 – 2 liter szénsavmentes ásványvizet is elfogyasztasz.
1. Rokfortos-körtés madársaláta
Hozzávalók:
- két nagyobb körte 15 deka rokfort sajt
- egy marék dió
- egy csomag madársaláta
- olívaolaj
- balzsamecet
Elkészítés: A körtéket hosszában vágd vékony szeletekre, és fektesd a tányérra. A madársalátát nem kell felvágni, csak szórd a tányérra, majd morzsold rá a sajtot, végül hintsd meg a durvára vágott dióval. Kis tálban keverj össze négy kanál olívaolajat két kanál sűrű balzsamecettel, és ezzel öntözd meg a salátát. Ízlés szerint durvára őrölt színes borssal, sóval ízesítheted.
Az összmennyiség 4 főre készül, egy adag (10 deka) tartalmaz:
Energia: 192 kcal
fehérje: 9 g
zsír:16 g
szénhidrát: 2 g
2. Jégsaláta füstölt lazaccal
Hozzávalók:
- egy csomag füstölt lazac
- egy csomag jégsaláta
- egy pohár tejföl vagy tejszín
- tormakrém
Elkészítés: A salátát rendezd el a tányéron, a lazacszeleteket sávokban helyezd el a salátaágyon, majd a tormakrémet keverd össze a tejföllel, vagy ha tejszínt használsz, keverd a tejszínbe a tormakrémet, és habosítsd a szifonban. A tormás öntetet töltsd a lazacok közti résekbe.
Az összmennyiség 4 főre készül, egy adag (10 deka) tartalmaz:
Energia: 320 kcal
fehérje: 6 g
zsír: 11 g
szénhidrát: 5 g
3. Répasaláta
Hozzávalók:
- egy csomag szeletelt répa
- egy fej lila hagyma
- két evőkanál olívaolaj
- egy evőkanál borecet
- egy evőkanál
- citromlé
- két teáskanál mustár
- só
Elkészítés: Keverj össze két evőkanál citromlevet, két evőkanál olívaolajat, két teáskanál mustárt és fél fej apróra vágott lila hagymát. Picit sózd, majd forgasd bele a répát. A tetejére díszítésként tehetsz lila hagymát.
Az összmennyiség 4 főre készül, egy adag (10 deka) tartalmaz:
Energia: 91 kcal
fehérje: 3 g
zsír: 3 g
szénhidrát: 11 g
További finom, saláta receptekért lapozd fel a Nők Lapja Egészség magazin májusi számát!