Főoldal > DIÉTA > Lesd el: 110 kilóból álomalak

Lesd el: 110 kilóból álomalak

diétafogyókúrafogyókúrás sikersztoritúlsúly
0

Írta: and

Ettem bármit, bármikor A családom szinte minden tagja túlsúlyos. Amióta az eszemet tudom, volt rajtam felesleg, pedig sportoltam is. Nyolc évig kézilabdáztam, mégis átlagosan 90-95 kg között mozgott a súlyom. Mindig vaskos, izmos alkat voltam, de egyenletesen oszlottak el rajtam a kilók. Nagyon szerettem főzni és enni is, persze csupa egészségtelen ételt. A nehéz, zsíros, […]

0025138_2.jpg ()Ettem bármit, bármikor

A családom szinte minden tagja túlsúlyos. Amióta az eszemet tudom, volt rajtam felesleg, pedig sportoltam is. Nyolc évig kézilabdáztam, mégis átlagosan 90-95 kg között mozgott a súlyom. Mindig vaskos, izmos alkat voltam, de egyenletesen oszlottak el rajtam a kilók. Nagyon szerettem főzni és enni is, persze csupa egészségtelen ételt. A nehéz, zsíros, szénhidrátban gazdag, zsírral és hússal teli fogások tartoztak a kedvenceim közé, a magyaros konyha összes kalóriabombáját imádtam. Soha nem foglalkoztam azzal, mikor eszem és arra sem ügyeltem, mennyit szedek a tányéromra. Mindent megettem, amit megkívántam, így nem is csoda, hogy túlsúlyos voltam.

0025138_1.jpg ()Ellenállhatatlan sütemények

Többször próbáltam megálljt parancsolni magamnak és visszafogni az óriási lakomákat, de mindhiába. 2007-ben több alkalommal is nekikezdtem a fogyókúrának, de meglehetősen egészségtelen formában. Volt olyan időszak, hogy alig ettem, 1 karalábé és light cola volt a napi betevőm. Le is ment rólam 20 kg, de az eredménynek nem sokáig örülhettem. Úgy kiéheztettem a szervezetemet, hogy újabb falási rohamok törtek rám, és rövid időn belül többet híztam vissza, mint amennyit kínkeservesen leadtam. Nem sokkal később – vesztemre – egy cukrászdában kezdtem dolgozni, amelynek vezetője készségesen felajánlotta a dolgozóknak, hogy annyi sütit ehetnek, amennyi csak beléjük fér. Én persze nem tudtam ellenállni a desszerteknek, de azzal nyugtattam magam, hogy mivel a pultban sokat jövök-megyek, nem lesz gond. Sajnos nem így lett. Két hónap múlva 110 kg-ot mutatott a mérleg, és egyre rosszabbul éreztem magam a bőrömben.

Nagyon akartam a változást

Szinte egyik napról a másikra iszonyatosan zavarni kezdett, hogy túlsúlyos vagyok. Nem vehettem fel csinos ruhákat és már emberek közé se szívesen mentem. Úgy éreztem, mindenki engem bámul, és azt méregetik, mekkora vagyok. A barátaim is sokszor csipkelődtek velem a súlyom miatt, én nevettem is rajta, de közben nagyon bántott. Esténként, lefekvés után sokat gondolkoztam azon, hogyan tudnék lefogyni. Nagyon vágytam arra, hogy megváltozzak. Ekkor került a kezembe az Update módszert bemutató könyv. A barátnőm kért, hogy szóljak neki, ha belevágok, de én inkább csendben, magányosan kezdtem el a diétát. Elhagytam minden kenyérfélét, a lisztes ételeket, a cukrot, a zsírt, a tésztát és a krumplit. Kezdetben féltem attól, hogy az élelmiszerboltban, ahol a napjaim nagy részét töltöm, nem tudok majd ellenállni a péksüteményeknek és a meleg kenyérnek, ami mindig is az egyik kedvencem volt. De legnagyobb meglepetésemre ez nem okozott problémát, annyira szerettem volna már karcsú lenni. Alapvetően ilyen a természetem, ha valamit elhatározok, véghezviszem tűzön-vízen át. Két hónap múlva már látszott rajtam a változás, és ez további erőt adott a diéta folytatásához és ahhoz is, hogy az autót biciklire cseréljem. Azóta is minden nap így járok a kisboltba, ami körülbelül hat kilométernyi tekerést jelent.

A témáról bővebben a Wellness magazin májusi számában olvashatsz!

Deák Csilla
Kora: 24 éves
Foglalkozása: saját élelmiszerboltját vezeti
Magassága: 178 cm
Testsúlya 2009 januárjában: 110 kg
Testsúlya 2010 márciusában: 64 kg
Módszer, amellyel korábban próbálkozott: koplalás
Módszer, amellyel sikerült lefogynia: Update
Kedvenc étele és itala: görögsaláta, gyros, zöld tea
Választott mozgásforma: biciklizés
Legfőbb támogatója: családja és barátnője
Gyengéi: magyaros, házias ízek, zsíros, hagymás, paprikás, húsos ételek


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X