Főoldal > DIÉTA > Ismerd meg a legjobb és a legrosszabb szomjoltókat

Ismerd meg a legjobb és a legrosszabb szomjoltókat

0

Írta: and

Szomjoltó üdítők A legrosszabb: cukros üdítő A legtöbb boltban kapható üdítő édesítőszerrel készül, sok nátriumot, tartósítószert és mesterséges színezéket tartalmaz. Egy pohárnyiban több mint 100 kalória van, amely 6 teáskanál cukornak felel meg, az édes íz mellett pedig szinte semmilyen tápanyagot. Ha ilyesmit iszol, jusson eszedbe, hogy lényegében folyékony cukrot kortyolgatsz, ami egyáltalán nem oltja […]

Szomjoltó üdítők

A legrosszabb: cukros üdítő

A legtöbb boltban kapható üdítő édesítőszerrel készül, sok nátriumot, tartósítószert és mesterséges színezéket tartalmaz. Egy pohárnyiban több mint 100 kalória van, amely 6 teáskanál cukornak felel meg, az édes íz mellett pedig szinte semmilyen tápanyagot. Ha ilyesmit iszol, jusson eszedbe, hogy lényegében folyékony cukrot kortyolgatsz, ami egyáltalán nem oltja a szomjúságot.

A legjobb: tiszta víz

A víz a legegészségesebb hidratáló a szervezet számára. Nyugodtan ihatsz akár szűrt csapvizet, vagy ásványvizet, mindkettő kiváló szomjoltó. Ha ízesített változatot választasz, győződj meg róla, hogy nem tartalmaz cukrot és mesterséges aromát, csak vizet, és természetes ízesítő anyagot.

Alkoholos szomjoltók

A legrosszabb: Látványos koktél

A cukorszirupos, tejszínes, alkoholos koktélok valódi kalóriabombák: egy Pina Coladaban például 880 kalória van, ráadásul az édes ital szinte itatja magát, így egy görbe este során akár több ezer kalóriát is leguríthatsz, ha nem figyelsz oda!

A legjobb: Kalóriaszegény sör

Egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy a sör, beleértve a kalóriaszegény változatot is, olyan természetes összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek beépíteni a kalciumot és más ásványi anyagokat a csontokba. A sör emellett védelmet nyújt a szívbetegségek és a stroke ellen is, egy pohár sör pedig mindössze 100 kalóriát tartalmaz.

Frissítők

italok2.jpg ()A legrosszabb: Tejszínes, habos kávés ital

Egy nagy pohár jegeskávé akár 800 kalóriát is tartalmaz a benne lévő cukor, tejszín és tejszínhab miatt, a tej pedig, amit tartalmaz, általában elég zsíros. Egy tipikus ilyen ital a benne lévő hatalmas cukoradag miatt „cukorsokkot” okoz, a koffeintartalma viszont elenyésző.

A legjobb: Hűtött zöld tea

Gyakorlatilag kalóriamentes ital, viszont tele van antioxidánsokat, amelyek hozzájárulnak az egészség és a szépség megőrzéséhez, védenek a szívbetegségek, a rák, a csontritkulás és a magas vérnyomás kialakulása ellen, valamint lassítják az általános öregedési folyamatokat. Egy tanulmány szerint a rendszeresen zöld teát fogyasztók biológiai kora alacsonyabb, mint azoké, akik nem isszák ezt az egészséges italt.

Folyékony „ebédek”

A legrosszabb: Gyümölcsös smootie-k, turmixok

Annak ellenére, hogy gyümölcsöket tartalmaznak, mégsem túl egészségesek, méghozzá a magas cukortartalmuknak köszönhetően. Egy nagy adag turmix akár 700 kalóriát is tartalmazhat: ez olyan, mintha egy ültő helyedben megennél egy egész ananászt, vastagon kristálycukorba hempergetve.

A legjobb: Kefir

Egy csészényi kb. 120 kalóriát tartalmaz, valamint egészséges egyensúlyban található benne szénhidrát, fehérje és zsír is. Emellett rostokat, és probiotikus baktériumokat is tartalmaz, amelyek javítják az emésztőrendszer működését, és fenntartják a testsúlyt. Egyes vizsgálatok szerint pedig a kefir erős rákellenes hatású élelmiszer.

Játssz velünk, és nyerj Green Base lúgosító kapszulát! A játékért kattints ide.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X