Főoldal > DIÉTA > Fogyj önsanyargatás nélkül a Hold erejével!

Fogyj önsanyargatás nélkül a Hold erejével!

diétafogyókúraholdholdfázistelihold
0

Írta:

Teliholdkor az ember hajlamos elengedni magát, így célszerű ilyenkor egészségesebben táplálkozni.

Telihold

Elég csak elképzelnünk ezt a holdfázist és könnyen láthatjuk, mire kell jobban odafigyelnünk. Teliholdkor az ember hajlamos elengedni magát, így célszerű ebben az időben egészségesebben táplálkozni. Észrevetted már, hogy teliholdkor nyugtalanabb vagy? Könnyen emészthető ételekkel és nyugtató hatású teákkal vissza lehet hozni az egyensúlyt. A sportban is a lazább mozgások, séták ideje ez a néhány nap.

Fogyó Hold

A fogyó Holddal kilóink száma is fogyásnak indul, ha sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Hat óra után már lehetőleg ne együnk nehezebb ételt, és érdemes a nassolnivalókról is lemondani, de ebben a holdfázisban van a legkönnyebb dolgunk, szerencsére ilyenkor étvágyunk is csökken. Látványos eredmény lehet jutalmunk, mert a szervezet ilyenkor könnyebben szabadul meg a fölösleges kalóriáktól. Ez a szakasz kedvez a sportot szeretőknek, hiszen a sok felszabaduló energiát úszással, aerobikkal vagy súlyzós gyakorlatokkal könnyen levezethetjük.

Újhold

A legjobb időpont a fogyókúra elkezdésére! A méregtelenítést egy-két léböjt nap beiktatásával érdemes ilyenkor elvégezni. Ideális mozgásforma újhold idejében a jóga, hogy ezt a pár napot a nyugalom jegyében töltsük. Az agy koncentrálóképessége legjavában van és új lehetőségek, ismeretek befogadására is kész. Itt az idő, ha új Wellness Cafés fogyókúrázós tippeket akarsz kipróbálni!

Növő Hold

A Hold növekedésével az étvágyunk és testsúlyunk is nőhet, így érdemes keményebb, erősebb edzésformákat alkalmazni, hogy minél több zsírt égethessen el szervezetünk. A zsírégetésre azért is szükség lehet, mert ebben az időben nehéz ellenállni a finomabbnál finomabb ételek csábításának. Figyeljünk oda a vitamin- és tápanyagmennyiség megfelelő bevitelére is. Amit pedig érdemes elkerülnünk: szénhidrát, zsiradék. A növő Hold 14 napjában a kenyér és az édességek kikatatásával kerülhető el a nem kívánt pluszkilók megjelenése.

Hasznos segítség a holdnaptár.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X