Főoldal > DIÉTA > Tartós fogyás New York diétával

Tartós fogyás New York diétával

étrendfázismintaétrendNew York diétatestmozgás
0

Írta: and

A New York diétát David Kirsch amerikai fitneszguru és életmód tanácsadó fejlesztette ki. 2004-ben indult útjára az új őrület, és nagyon hamar meg is hódította a világot. Rengeteg híresség adta le súlyfeleslegét ennek segítségével, mint például Liv Tyler, Heidi Klum vagy Naomi Campbell. A diéta egy speciális háromfázisú étrendből áll, amihez persze elengedhetetlen a testmozgás […]

A New York diétát David Kirsch amerikai fitneszguru és életmód tanácsadó fejlesztette ki. 2004-ben indult útjára az új őrület, és nagyon hamar meg is hódította a világot. Rengeteg híresség adta le súlyfeleslegét ennek segítségével, mint például Liv Tyler, Heidi Klum vagy Naomi Campbell.

A diéta egy speciális háromfázisú étrendből áll, amihez persze elengedhetetlen a testmozgás is. Ez a módszer folyamatosan pörgésben tartja az anyagcserét, ami könnyebbé teszi a kalóriák elégetését, az eredményt pedig könnyebb megtartani.

Az első két hét

Ez a program legkegyetlenebb része. A lényeg, hogy drasztikusan csökkenteni kell a szénhidráttartalmú ételeket, így le kell mondanunk az édességekről, gyümölcsökről, kenyér és tésztafélékről, rizsről, hüvelyesekről, a cukorról és az alkoholról, ugyanakkor bátran fogyaszthatunk halat, sovány húsokat, tojásfehérjét és zöldségeket. Ezek a proteinben gazdag élelmiszerek tartják folyamatos működésben az anyagcserét.

Egyél naponta többször kevesebbet, ennek köszönhetően nem fog kínozni az állandó éhségérzet. Ez az első két hét gyors fogyást eredményez.

shutterstock_29919031(2).jpg ()A második két hét

Bár még ebben a fázisban is a legfontosabb az alacsony kalória- és szénhidrátbevitel, most már megengedhetsz magadnak egy kis könnyítést. Tízóraira vagy uzsonnára beiktathatsz egy kevés tejterméket, gyümölcsöt vagy gabonafélét. Ebben a két hétben stabilizálódik az eddig elért testsúly. Ahhoz, hogy most ne ess vissza, és tényleg sikeresen végig tudd vinni a programot, nem szabad elfelejtened, hogy még mindig nagyon oda kell figyelned a minimális zsírtartalomra az ételekben.

A teljes változás

Most, hogy a nehezén túl vagy, visszatérhetsz a változatos táplálkozásra, lassan emelheted a szénhidrát és a zsír mennyiségét, azonban ne feledd, mindent csak mértékkel! Ha mégis túlzásba estél és visszacsúszott egy-két nem kívánatos kiló, térj vissza az első fázisra, és haladj végig az egész diétán még egyszer.

Ahhoz, hogy a tökéletes súlyodat sokáig megtartsd, és ne legyen problémád, a legjobb, ha továbbra is tartod magad a mértékletességhez. Ez az utolsó fázis ne csak néhány hétig tartson, hanem legyen ez az új életmódod, amit mostantól követsz.

Mintaétrend az első fázishoz

Első nap

Reggeli – egy pohár fehérjedús shake
Ebéd – párolt spenót paradicsomszósszal, főtt tojásfehérje
Vacsora – garnélasaláta

Második nap

Reggeli – egy pohár fehérjedús shake
Ebéd – roston sült pulykamell, grillezett gombával
Vacsora – két szelet tofu, vegyes salátával

Harmadik nap

Reggeli – egy pohár fehérjedús shake
Ebéd – szezámmagos csirkemellsaláta
Vacsora – vegyes gombasaláta

Negyedik nap

Reggeli – egy pohár fehérjedús shake
Ebéd – grillezett lazac, párolt vegyes zöldség
Vacsora – gombafasirt zöldslátával

Ötödik nap

Reggeli – egy pohár fehérjedús shake
Ebéd – zöldségleves, rostonsült csirkemell, céklasaláta
Vacsora – zöldséges tonhalsaláta

Hatodik nap

Reggeli – egy pohár fehérjedús shake
Ebéd – sült hekk, grillezett zöldség
Vacsora – zöldséges tonhalsaláta

Hetedik nap

Reggeli – egy pohár fehérjedús shake
Ebéd – rostonsült pulykamell, petrezselymes párolt zöldség
Vacsora – roston sült halszelet, zöldsaláta


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X