Főoldal > DIÉTA > Egészséges rágcsálnivalók a mély alvásért

Egészséges rágcsálnivalók a mély alvásért

alvásegészségételrágcsálnivaló
0

Írta: and

Laposhal A laposhal két alkotóeleme is elősegíti a mélyebb alvást: a tripofán és a B6-vitamin, és emellett van egy jellegzetes, lágy íze, ami egy nagyobb mérettel párosul, így azoknak is el szokta nyerni a tetszését, akik válogatósabbak a tengeri ételek terén. Triptofánban gazdag élelmiszer még a baromfihús, a marhahús, a szója, a tej, a sajt, […]

Laposhal

A laposhal két alkotóeleme is elősegíti a mélyebb alvást: a tripofán és a B6-vitamin, és emellett van egy jellegzetes, lágy íze, ami egy nagyobb mérettel párosul, így azoknak is el szokta nyerni a tetszését, akik válogatósabbak a tengeri ételek terén. Triptofánban gazdag élelmiszer még a baromfihús, a marhahús, a szója, a tej, a sajt, a natúr joghurt, a diófélék és a tojás.
    
Zsírszegény popcorn

alvosetel2.jpg ()A zsírszegény popcornban található szénhidrátok segítségével a triptofán nevű aminosav eljut az agyadba, ami aktiválja az alvást elősegítő szerotonint. Ha egy bőséges étkezés után nehezedre esik a lefekvést követően álomba szenderülnöd, egy alacsony energiatartalmú pattogatott kukorica (3 bögre 93 kalóriát tartalmaz) nagyszerű késő éjszakai rágcsálnivaló lehet. Válassz natúr, sótlan és zsírmentes popcornt, és hintsd meg egy kis curryvel, így még a zsírégetést is fokozod!

Szárított cseresznye

Egy marék szárított cseresznye nem csak a napi szükséges szerotonin-növelő szénhidrátot rejti magában, hanem egyike azon kevés élelmiszereknek, amelyek melatonint tartalmaznak, ami pedig bizonyítottan elősegíti a jobb alvást, és hatékonyan alkalmazható az időeltolódás miatti kimerültség ellen is. Csak hab a tortán, hogy a fanyar cseresznye tele van antioxidánsokkal, így az öregedés ellen is véd.

Kamillatea

Ebből a gyógynövény alapú italból hiányzik a koffein, ami megtalálható a hagyományos teákban, és emellett nyugtató hatással van a szervezetedre. A kamillatea ezen kívül forró folyadékként a testhőmérsékleted növelésével lefekvés előtt kellőképpen elálmosít.

Méz

A vércukorszint megugrása csökkentheti az orexin termelését az agyban. Az orexin egy ébrenlétért felelős hormon. Éppen ezért lefekvés előtt tegyél egy kis mézet a kamillateádba.
Egy másik módszer a mély alváshoz: válassz alacsony cukortartalmú, vagy természetes édesítőszereket tartalmazó desszerteket a nap folyamán!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X