Főoldal > DIÉTA > 5 problémás, gyorséttermi étel – ezt edd helyettük!

5 problémás, gyorséttermi étel – ezt edd helyettük!

diétaegészségtelengyorsétteremhelyettesítéskalóriabomba
0

Írta: and

Problémás étel: öntetes, cukros poharas fagylalt Népszerűek a különböző gyorséttermekben a poharas kivitelezésű, választott öntettel és cukorfeltéttel megszórt vaníliafagylaltok. Sajnos ezek a kiszerelések akár 430 kalóriát, és 15 gramm zsírt is tartalmazhatnak, tehát majdnem két hamburger energiabevitelének felelnek meg. Wellness Cafe tipp: Válassz tölcséres fagyit az extrább változatok helyett, így csak 150 kalóriát veszel magadhoz. […]

Problémás étel: öntetes, cukros poharas fagylalt

Népszerűek a különböző gyorséttermekben a poharas kivitelezésű, választott öntettel és cukorfeltéttel megszórt vaníliafagylaltok. Sajnos ezek a kiszerelések akár 430 kalóriát, és 15 gramm zsírt is tartalmazhatnak, tehát majdnem két hamburger energiabevitelének felelnek meg.

Wellness Cafe tipp: Válassz tölcséres fagyit az extrább változatok helyett, így csak 150 kalóriát veszel magadhoz. Ha pedig még ennél is kevesebbet szeretnél fogyasztani, ne edd meg a tölcsért, így újabb 30 kalóriát spórolhatsz magadnak.

Problémás étel: rántott csirkés szendvics

Közel 300 kalóriát és 11 gramm zsírt tartalmaz egy kisebb méretű, rántott csirkés szendvics, a fehér kenyér és a különböző öntetek, valamint az olajban vagy zsírban kisütött hús miatt.

Wellness Cafe tipp: Ha a szendvics helyett grillezett csirkeszárnyakat választasz, csak 140 kalóriát, és 8 gramm zsírt fogyasztasz el. Arról nem is beszélve, hogy ez a fogás színtiszta fehérje.

gyorskajacikk.jpg ()Problémás étel: gyros szendvics

Ha a gyrost pitában kéred, és nem csirkehúsból, hanem inkább marhából, azzal kizárod a lehetőségét, hogy egészségesen étkezz.

Wellness Cafe tipp: A gyrosodat kérd tálban, sok zöldséggel, sült krumpli nélkül, lehetőleg csak tejföllel (a különféle cukrozott, ízesített önteteket hanyagold), és szigorúan csirkehúsból. Ha van rá lehetőséged, kérj fél adagot!

Problémás étel: marhahúsos wrap

Nálunk is elterjedtek a gyorséttermekben a gyrosokra hajazó, marhahúsos wrapek, melyek legalább 400 kalóriát tartalmaznak, és 25 gramm zsírt.

Wellness Cafe tipp: Ha ragaszkodsz a marhahúshoz, akkor válaszd a hagyományos hamburgert: így 250 kalóriával és 9 gramm zsírral megúszod az ebédet.

Problémás ital: nagy csoki shake

Még csak nem is desszertnek veszed, hanem italnak: egy nagy csoki shake 340 kalóriát tartalmaz, és 56 gramm szénhidrátot! Ez akkora cukorbombát jelent a szervezeted számára, hogy gyakorlatilag már mindegy neki, ezután mit fogyasztasz, biztos lerakódik rád feleslegben.

Wellness Cafe tipp: A legjobb választás, ha 2 deci cappuccinot iszol, ami mindössze 55 kalóriát és 11 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ha mindenképpen csokis ízre vágysz: válaszd a csokoládés változatát: ez még mindig csak 110 kalória pluszt jelent. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X