Főoldal > DIÉTA > Ez a top 5 kajakonfliktus a párok között

Ez a top 5 kajakonfliktus a párok között

diétaétkezéskajakonfliktuspárkapcsolatprobléma
0

Írta: and

A párod imádja a steaket, ellenben te vegetáriánus vagy. Étteremben akar enni, miközben te inkább egy egészséges vacsorára voksolnál otthon. Ha a vitáitok kiváltó okai a homlokegyenest különböző étkezési szokásaitok, akkor próbáld meg minél hamarabb megoldani ezeket! A konfliktusaitok ugyanis akadályozhatnak a fogyásban, megemelhetik a koleszterin szintedet, és a vérnyomásodnak sem kedveznek. 1. Nem ugyanakkor […]

A párod imádja a steaket, ellenben te vegetáriánus vagy. Étteremben akar enni, miközben te inkább egy egészséges vacsorára voksolnál otthon. Ha a vitáitok kiváltó okai a homlokegyenest különböző étkezési szokásaitok, akkor próbáld meg minél hamarabb megoldani ezeket! A konfliktusaitok ugyanis akadályozhatnak a fogyásban, megemelhetik a koleszterin szintedet, és a vérnyomásodnak sem kedveznek.

1. Nem ugyanakkor éhezünk meg

A probléma:

Ha eltérő munkarendben dolgoztok, problémát okozhat, ha együtt akartok vacsorázni. Mivel a párod csak később ér haza, ezért nassolással ütöd el az időt, és csak későn eszel vele, ez pedig előbb-utóbb jelentős pluszsúlyt eredményezhet. Az elhalasztott vacsora túlevéshez, fáradtsághoz, ingerlékenységhez, és hangulatingadozásokhoz is vezethet.

A megoldás:

Ameddig tartalmasan töltitek el az időtöket együtt, addig nem fontos, hogy ugyanazt egyétek. Ha megéhezel, mielőtt a párod hazaérne, vacsorázz egyedül! Később, ha hazaért, ameddig neki a fő fogást tálalod, egyél egy levest, vagy fogyassz el egy kevés desszertet. Esetleg mielőtt hazaér, edd meg a fehérjét tartalmazó, nehezebb fogást, és a közös vacsorán már csak a salátát, vagy a zöldségeket vedd magadhoz. Ha készítesz egy teát, ameddig a barátod vacsorázik, az is remek megoldás, közben pedig el tudjátok mesélni egymásnak a napotokat is.

2. A párom szabotálja az egészséges diétámat

A probléma:

A farmered kezd szorítani, így nemet mondasz a magas kalóriatartalmú vacsorára, és az éjszakai nassolásokra. A probléma az, hogy a partnered így megbántva érezheti magát, hogy a jól bevált szokásokat felrúgod. Amikor az egyikőtök megtöri a napi rutint, a másik fél úgy érezheti, hogy hirtelen kilépsz egy jól működő rendszerből. A párod hiányolhatja a kényelmes szokásokat: az esti pizzázást, vagy fagyizást. Ha úgy érzi, kirekeszted, mindent el fog követni, hogy szabotálja a diétádat, és rengeteg ínycsiklandozó étellel fog hazaállítani, friss péksüteménnyel, vagy éppen a kedvenc csokiddal.

kajakonf2.jpg ()A megoldás:

Mondd el a párodnak, hogy ne vegye magára, ha diétázol. Ha megindoklod a változásokat: nem szeretnél elhízni, vagy cukorbeteg lenni, akkor ő is könnyebben feldolgozza az új helyzetet. A következő lépés, hogy új programokat találjatok ki, amelyek nem ételekkel kapcsolatosak. A nagy evések helyett menjetek el kirándulni, vagy squasholni. Ha megtöritek a több éves rutint, azzal felfrissíthetitek a kapcsolatotokat. Ha mégis együtt esztek, kössetek kompromisszumokat. Ha pizzát rendeltek, válasszatok vékony tésztájú, zöldséges verziót, és kerüljétek el a túlevést!

3. Ő válogatós, én szeretem az új ízeket

A probléma:

A párod egy kezén meg tudja számolni, mit eszik meg: grillezett halat és csirkét, rizst, zöldségeket, lasagnét és sült krumplit. Ellenben te megveszel az új ízekért, szereted kipróbálni az egzotikus ételeket. Ha már ki vagy éhezve némi változatosságra, itt az ideje, hogy te és a válogatós kedvesed találkozzatok valahol félúton.

A megoldás:

Az éttermekben rendeljetek egy hagyományos és egészséges előételt, és egy különlegesebbet. Így a partnered megkóstolhatja az új ízeket a nyomás nélkül, hogy el is kellene őket fogyasztania, vagy éhen maradna. Ha otthon főzöl, készítsd el ugyanazt az ételt kétféleképpen. A párodét hagyományos módon, a tiedre pedig jöhetnek a különleges fűszerek! Ha rendeltek, akkor is választhattok különböző éttermeket.

4. A párom túletet engem, mivel így mutatja ki a szeretetét

A probléma:

Amikor a kedvesed meglep téged fagyival, sütikkel egy nehéz nap után, nyilván nem utasítod vissza. Viszont ha ez rendszeressé válik, a párod valószínűleg az ételek rád tukmálásával próbálja kimutatni a szeretetét. Bevett szokás, hogy különféle finomságokkal ünnepeljük a születésnapokat és az ünnepeket, sőt, még a gyász alkalmával is halotti tort ülünk. Amikor érzelmi okokból eszünk (hogy ezáltal elvonjuk a figyelmet a problémáinkról), már jóval nagyobb mennyiséget veszünk magunkhoz a szükséges napi energiaszükségletünkön túl. Ebben az esetben segíthet a terápia, hogy kiderítsük, miért az evéshez menekülünk védekezésképpen.

A megoldás:

Javasold, hogy a párod máshogy mutassa ki a szeretetét. Mondd neki, hogy ha elmossa az edényeket, kivasalja a ruháidat, vagy kiviszi a szemetet, az számodra a szerelem jele (persze nyilván egy szép ékszert, vagy egy csinos cipőt sem utasítasz vissza). Valamint állapodjatok meg abban, hogy ne vegyen neked édességet a különleges alkalmakra – ajánlj neki más ötletet a finomságok helyett.

5. Könnyebb lenne, ha ennék húst

A probléma:

A férfiak legszívesebben a húst is hússal ennék, és nem könnyíti meg a dolgukat, ha egy elkötelezett vegetáriánussal akadnak össze. Egy szenvedélyes növényevőt párosítani egy kőkemény ragadozóval komoly étkezési nehézségeket eredményezhet. Fontos ezért, hogy találjanak egy közös pontot, ami felé mind a ketten hajlanak.

A megoldás:

Vezess egy listát azokról az éttermekről, amikben szívesen eszel, de ő nem (és fordítva), majd azokkal a barátaitokkal látogassátok ezeket a helyeket, akik osztják az ízléseteket. Menjetek mostantól oda, ahol mindkettőtök ízlésének megfelelnek az ételek, és vedd rá, hogy kóstolja meg a tiédet. Ki tudja, lehet, hogy a vegaburgered elnyeri a tetszését!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X