Főoldal > DIÉTA > Ez az a 5 legjobb kedélyjavító étel

Ez az a 5 legjobb kedélyjavító étel

egészségételhangulatkedélyjavítótavasz
0

Írta: and

Pulykaburger Mi segít? Tirozin Egy sült pulykaszelet, egy teljes kiőrlésű zsemle, némi saláta, és máris kész a kedélyjavító ebéd. A pulykában lévő tirozin nevű vegyület ugyanis segít, hogy jobb legyen a hangulatod, plusz, a nap hátralevő részében elegendő energiával lát el. Mindeközben a B-vitamint tartalmazó saláta szintén jótékony hatással bír az idegekre.Jelentős tirozin- forrás még: […]

Pulykaburger

Mi segít? Tirozin

Egy sült pulykaszelet, egy teljes kiőrlésű zsemle, némi saláta, és máris kész a kedélyjavító ebéd. A pulykában lévő tirozin nevű vegyület ugyanis segít, hogy jobb legyen a hangulatod, plusz, a nap hátralevő részében elegendő energiával lát el. Mindeközben a B-vitamint tartalmazó saláta szintén jótékony hatással bír az idegekre.
Jelentős tirozin- forrás még: banán, soványsajtos, spenót, cukkini

Sült lazac

Mi segít? Omega-3 zsírsav

A lazacban lévő omega-3 zsírsav gyakorlatilag egy kedélyjavító bomba az agynak. Több tanulmány is kimutatta, hogy a depressziós embereknek az átlagnál alacsonyabb az omega-3 zsírsav szintjük. Viszont megfelelő bevitellel úgy hat a depresszió ellen, mint egy valódi antidepresszáns, csak mellékhatások nélkül.
Jelentős omega-3 zsírsav- forrás még: más, zsírosabb tengeri halak

kedely2.jpg ()Egy pohár zsírszegény tej

Mi segít? Kalcium

Ne feledd, hogy a szervezetednek napi 1200 mg kalciumra van szüksége. A kalcium nemcsak a csontok és a fogak épségéért felel, hanem a hangulatodat is képes pozitív irányba terelni. Különösen tapasztalható ez PMS idején, mikor a menstruáció előtt amúgy is feszültebbek és idegesebbek vagyunk az átlagnál.
Jelentős kalcium- forrás még:  tofu, túró, szardínia

Egy tál müzli

Mi segít? Rost

Persze nem az agyoncukrozott reggelizőpelyhekre kell itt gondolni, de egy tálka natúr müzli egy kis tejjel csodákra képes. A benne lévő rostok ugyanis szinte egész napra helyre rakják a vércukor-szintedet, így nem áll fenn annak a veszély, hogy az hirtelen megzuhan, és pocsékul érzed majd magad a nap hátralevő részében.
Jelentős rostforrás még: teljes kiőrlésű kenyér, durum tészta, barna rizs

Lencsefőzelék

Mi segít: B-vitamin

Mint általában a hüvelyesek, a lencse is sok vitamint tartalmaz, köztük B-vitamint, mely elengedhetetlen, hogy jól érezd magad a bőrödben. Levesnek és saláta-kiegészítőnek is kitűnő választás, mivel elkészítése nem bonyolult.

Jelentős  B-vitamin forrás még: sárgaborsó, szárazbab, csicseriborsó


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X