Főoldal > DIÉTA > Frissülj fel ízletes gyümölcsturmixokkal!

Frissülj fel ízletes gyümölcsturmixokkal!

egészségelkészítésgyümölcsturmixitalrecept
0

Írta: and

Az egészséges turmix lényege, hogy sok gyümölcsöt tartalmazzon, édesítéshez cukor helyett valami természetes édesítőt válassz, például mézet, és legyen benne tej vagy joghurt. Ez a három összetevő elengedhetetlen az egészséges italhoz. Nézd át ötletadó receptjeinket, és találj ki újakat te is. Gyömbéres banánturmix 1 banán10 dkg gyömbér2-3 evőkanál gyömbérdzsem vagy lekvár1 evőkanál limelé1-2 dl tej […]

Az egészséges turmix lényege, hogy sok gyümölcsöt tartalmazzon, édesítéshez cukor helyett valami természetes édesítőt válassz, például mézet, és legyen benne tej vagy joghurt. Ez a három összetevő elengedhetetlen az egészséges italhoz. Nézd át ötletadó receptjeinket, és találj ki újakat te is.

Gyömbéres banánturmix

1 banán
10 dkg gyömbér
2-3 evőkanál gyömbérdzsem vagy lekvár
1 evőkanál limelé
1-2 dl tej

A banánt darabold fel, a gyömbért pedig tisztítsd meg és reszeld le, majd egy turmixgépben a gyömbérdzsemmel és a limelével alaposan pürésítsd. Az elkészült püréhez öntsd hozzá a tejet, ha sűrűbben szereted, elég egy deciliter, és turmixold össze megint. Öntsd üvegpoharakba. Ha még jobban szeretnéd felturbózni, tehetsz bele egy kanál vaníliafagylaltot.

Mandulás őszibarackturmix

2 őszibarack
2-3 evőkanál baracklekvár vagy szörp
4 evőkanál őrölt mandula
2 dl tej

A barackot hámozd meg, és vágd fel darabokra. Ha még nem kapsz friss gyümölcsöt, használhatsz hozzá konzervet vagy befőttet is. A barackot, a lekvárt és a mandulát a tejjel turmixold össze jó alaposan. Öntsd üvegpohárba, a tetejét díszítsd egy kevés őrölt mandulával.

mix2.jpg ()Joghurtos erdei turmix

20 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)
2-3 evőkanál méz
20 dkg natúr joghurt
1-2 dl hideg víz

A gyümölcsöt olvaszd fel és pürésítsd egy turmixgépben. Ehhez add hozzá a joghurtot és a mézet, ha túl sűrű, akkor egy kevés vizet is. Ha a kis magokat szeretnéd inkább kihagyni, akkor a gyümölcsöket sűrű szitán nyomkodd át, és csak a levüket turmixold a többi hozzávalóval. Tehetsz bele vaníliafagylaltot, de ha érdekesebbet szeretnél, szórd meg a tetejét csokireszelékkel.

Kávés banánturmix

1 banán
1 evőkanál instant kávé
2 dl tej
cukor
csokireszelék

A darabokra vágott banánt a tejjel és a kávéval turmixold össze. Ha nem lett elég édes így, akkor adj hozzá egy kevés cukrot, amíg az ízlésednek megfelelő nem lesz, majd újra turmixold össze. Díszítsd a csokireszelékkel, de akár tejszínhabot is tehetsz rá. Olyan lesz, mint egy jeges kávé, csak különlegesebb.

Napsárga gyümölcsturmix

1 narancs
1 banán
1 alma
1 grapefruit
2-3 evőkanál méz
2 dl tej vagy natúr joghurt

A narancsot és a grapefruitot hámozd meg, majd a gyümölcshúst óvatosan bontsd ki a vékony hártyájából. Az almát hámozd meg és vágd kis darabokra, hasonlóan a banánhoz. Az összes gyümölcsöt tedd a turmixgépbe, adj hozzá mézet, és tejet vagy joghurtot. Alaposan turmixold össze, majd kóstold meg, és ha nem elég édes, még ízesítsd mézzel.

Málnás-vörös áfonyás turmix

15 dkg málna
1 dl vörös áfonyalé
2-3 evőkanál méz
2,5 dl natúr joghurt

Áfonyalé helyett, ha beszerezhető tehetsz bele igazi áfonyát is, akkor 3-4 evőkanál gyümölcsre lesz szükséged. Az összetevőket öntsd bele egy turmixgépbe, és alaposan keverd össze. Ízlés szerint édesítsd a mézzel. Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vízzel hígíthatod, de ebben az esetben még egyszer össze kell turmixolnod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X