Főoldal > DIÉTA > Ínycsiklandó gyümölcsös finomságok reggelire, uzsonnára

Ínycsiklandó gyümölcsös finomságok reggelire, uzsonnára

egészségfinomsággyümölcsrecept
0

Írta: and

A gyümölcsök már önmagukban is nagyon egészségesek, de a többi hozzávaló is sokat tehet egészséged megőrzése érdekében. A méz tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, igazi gyógyszer minden bajra, a teljes kiőrlésű kenyér és az élőflórás joghurt pedig nagyon jót tesz az emésztőrendszernek. Próbáld ki egyszerű receptjeinket reggelire vagy uzsonnára. Sőt, egy kis dobozban még […]

A gyümölcsök már önmagukban is nagyon egészségesek, de a többi hozzávaló is sokat tehet egészséged megőrzése érdekében. A méz tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, igazi gyógyszer minden bajra, a teljes kiőrlésű kenyér és az élőflórás joghurt pedig nagyon jót tesz az emésztőrendszernek.
Próbáld ki egyszerű receptjeinket reggelire vagy uzsonnára. Sőt, egy kis dobozban még a munkahelyedre is magaddal viheted ezeket az étvágygerjesztő édességeket

Francia pirítós gyümölcssalátával

kis tál vegyes bogyós gyümölcs
1-2 teáskanál méz
1 tojás
fél teáskanál vaníliás cukor
csipet só
teljes kiőrlésű szeletelt kenyér
olívaolaj

Először készítsd el a gyümölcssalátát. Ehhez használhatsz fagyasztott, vagy friss gyümölcsöket is. Tedd egy tálba, majd keverd össze az ízlésednek megfelelően mézzel. Ha ez kész, jöhet a pirítós. Készíts tésztát úgy, hogy felvered a tojást, majd jó alaposan belekevered a vaníliás cukrot, és a csipet sót. Ebbe mártsd bele a kenyérszeleteket, majd olívaolajon mindkét oldalukat süsd pirosra. A megsült kenyerekre kanalazd rá a gyümölcsöt, és szórd meg egy kevés vaníliás cukorral.

gyum2.jpg ()Almás melegszendvics

fél alma
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér (szeletelt)
vaj
1 teáskanál méz
fél teáskanál fahéj

Egy újabb ínycsiklandó szendvics. Az almát hámozd meg, magozd ki, és vágd fel vékony szeletekre. Két szelet kenyeret kenj meg vékonyan vajjal, tegyél rá almát, majd szórd meg fahéjjal és önts rá néhány csepp mézet. Ha ezzel megvagy, tedd a szendvicsekre a másik két szelet kenyeret, kissé nyomkodd le. Az almás szendvics tetejét vékonyan vajazd meg, majd ezzel a felével lefelé fordítva helyezd felmelegített serpenyőbe. Ha már szép barnára sült, a tetejét ismét kend meg vajjal, és fordítsd meg, hogy ez az oldal is átsüljön.

Mascarponés gyümölcshab

25 dkg gyümölcs (vegyes, málna, vagy barack)
2-3 evőkanál méz
20 dkg mascarpone

A friss vagy fagyasztott gyümölcsöket nyomd át egy sűrű szitán, mert ehhez a finomsághoz csak a levére lesz szükséged. A gyümölcslét öntsd egy keverőtálba, adj hozzá két kanál mézet és a mascarponét. Habverővel néhány percig magas fordulaton, majd egy-két percig alacsony fordulaton keverd össze az egészet, hogy egy nagyon lágy habot kapj. Ha nem elég édes, habverővel keverhetsz még hozzá mézet, amennyit csak szeretnél. Fogyaszd hidegen.

Házi gyümölcsjoghurt

50 g vegyes bogyósgyümölcs
2 evőkanál eperlekvár
5 evőkanál tejszín
8 evőkanál élőflórás joghurt

A megmosott gyümölcsöt és a lekvárt turmixold össze, hogy egyenletes pürét kapj. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd óvatosan apránként keverd bele a joghurtba. Add hozzá a pürét, és lassan keverd el annyira, hogy az összetevők ne keveredjenek teljesen, inkább márványosnak nézzen ki. A tetejére szórj néhány szem gyümölcsöt díszítésnek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X