Főoldal > DIÉTA > 6 étel, amit nem tudsz túlzásba vinni

6 étel, amit nem tudsz túlzásba vinni

kalóriamennyiségrágcsálnivalózöldség
0

Írta: and

Felejtsd el az adagok méricskélését! A Wellness Café összegyűjtötte neked, melyek azok a rágcsálnivalók, amelyek nem sértik az egészséges táplálkozás szabályait. A lényeg, hogy az ételek közül a zöldségek tartalmazzák a legkevesebb kalóriát. Tehát csak ezeket lehet korlátozás nélkül fogyasztani. Az alábbi ételeknél nem kell odafigyelned a mennyiségre! 1. Házi uborka Így készítsd el: vágd […]

Felejtsd el az adagok méricskélését! A Wellness Café összegyűjtötte neked, melyek azok a rágcsálnivalók, amelyek nem sértik az egészséges táplálkozás szabályait. A lényeg, hogy az ételek közül a zöldségek tartalmazzák a legkevesebb kalóriát. Tehát csak ezeket lehet korlátozás nélkül fogyasztani. Az alábbi ételeknél nem kell odafigyelned a mennyiségre!

ehet3.jpg ()1. Házi uborka

Így készítsd el: vágd fel vékony szeletekre az uborkát, és áztasd rizsecetbe. Egy csésze uborka mindössze 16 kalóriát tartalmaz, és az ízesítésre használt rizsecet is teáskanalanként csak egy kalóriát dob rajta. Ez az alacsony energiatartalmú étel remek kiegészítője lehet az egészséges diétádnak, ha az étkezések között megéhezel.

2. Pattogatott kukorica

Mivel a popcorn többnyire levegő, akár sokat is ehetsz belőle minimális kalóriabevitellel. 3,5 csésze ugyanis csak 100 kalóriát tartalmaz. És mivel a popcorn természetesen teljes kiőrlésű, a fogyasztásával 4 gramm élelmi rosthoz is juthatsz. Kerüld a vajas és a sós verziókat! Az alacsony zsírtartalmú, natúr változatához ízesítésképpen adj paprikát, chili port, ecetet, borsot, vagy fahéjat.

3. Citromos cukkini

Szeleteld vékonyra a cukkinit, locsold meg egy kis citromlével, majd ízlés szerint szórd meg borssal. Ennek az egészséges rágcsálnivalónak a titka a citromban rejlik. A vékony cukkini szeletek ízét lágyabbá varázsolja a citrusféle. A cukkini csészénként csak 19 kalóriát tartalmaz, a finom és alacsony energiatartalmú citrommal és borssal fűszerezve pedig az egyik kedvenc ételeddé válhat.

4. Konzerv articsóka

Az articsóka nátriumtartalmának csökkentése érdekében érdemes fogyasztás előtt alaposan leöblíteni és megszárítani. Az articsóka rendelkezik az egyik legmagasabb antioxidáns-tartalommal a zöldségek és a gyümölcsök közül. Darabonként csak 16 kalóriát tartalmaz, és az öregedés és a betegségek ellen is felveszi a harcot a benne rejlő antioxidánsok segítségével. Gyakorlatilag segít a fiatalság megőrzésében.

5. Házi leveles kel chips

ehet2.jpg ()Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, moss meg két csokor kelkáposztát, távolítsd el a szárait, majd szaggasd apró darabokra. A tepsit kend ki két teáskanál olívaolajjal, majd dobd bele a káposztát. Sózd meg enyhén, majd süsd addig, ameddig ropogós nem lesz, és az élein meg nem jelennek az arany szegélyek (körülbelül 10 percig). Ebben a chipsben 34 kalória van csészénként, ezzel szemben a hagyományos chipsek akár ötször több kalóriát is tartalmazhatnak.

6. Zöldség-falatkák

A zöldségek 90 százaléka általában víz, tehát hamarabb jóllaksz velük, minthogy túlzásba vihetnéd a fogyasztásukat. Ezen kívül a zöldségek nagyon jól hordozható rágcsálnivalók. A zeller, a sárgarépa, a paprika, a borsó és a brokkoli a legjobb rágcsák. Tedd őket felszeletelve egy műanyag zacskóba, és falatozz belőlük útközben.

Amikor lankad a libidó…


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X