Főoldal > DIÉTA > Együtt, valami finomat! – Így főznek a sztárok

Együtt, valami finomat! – Így főznek a sztárok

főzéskedvencpraktikareceptsztárcsalád
0

Írta: and

Közös főzésre bírtuk a sztárcsaládokat. A kihívásban részt vett Ungár Anikó bűvész és fia, Baronits Gábor színész; Papadimitriu Athina és Torkán Nóra színésznők, Athina legkisebb lánya, Réka; valamint Bán Teodóra, Keveházi Krisztina balettművészek és Krisztina kislánya Jázmin. Étvágygerjesztő falatok Bán Teodóra és Keveházi Krisztina balettművészek, illetve Kriszta kislánya, Jázmin  A táncoscsaládban az átlagosnál nagyobb hangsúly […]

Közös főzésre bírtuk a sztárcsaládokat. A kihívásban részt vett Ungár Anikó bűvész és fia, Baronits Gábor színész; Papadimitriu Athina és Torkán Nóra színésznők, Athina legkisebb lánya, Réka; valamint Bán Teodóra, Keveházi Krisztina balettművészek és Krisztina kislánya Jázmin.

Étvágygerjesztő falatok

Bán Teodóra és Keveházi Krisztina balettművészek, illetve Kriszta kislánya, Jázmin

 A táncoscsaládban az átlagosnál nagyobb hangsúly helyeződik az egészséges étkezésre. Könnyen hozzászoktak a tudatos étrendhez az évek alatt. „Az egyszerű ízeket és ételeket kedveljük – mondja Teodóra. – Mindig szezonális gyümölcsöket és zöldségeket használunk, és arra is odafigyelünk, hogy lehetőleg bioélelmiszereket vásároljunk, mert attól csak ízletesebbek lesznek az ételek.”

Teodórának nem volt könnyű dolga, amikor lányának, Krisztinának az ízlését kellett eltalálnia, a lány ugyanis sosem volt nagyétkű. Most Kriszta is megtapasztalhatja ezt, mert kislánya, Jázmin szintén válogatós.

„Általában a vacsora a közös étkezés nálunk – meséli Krisztina. – Ilyenkor legtöbbször friss alapanyagokból összedobunk egy-egy salátát. Szeretjük a tésztát is, Jázmin pedig a rizst kedveli, ezért ez is sűrűn szerepel nálunk a menüben.” „Legújabb családi kedvencünk a kukoricadarából készült puliszka. Egyszerűen elkészíthető, és juhtúróval vagy a Jázmin által erdélyi rágóguminak keresztelt pirított szalonnával nagyon finom” – teszi hozzá Teodóra.

Sláger a rakott burgonya is, kivéve Jázminnál. Ugyanez a helyzet a főzelékekkel is, ezért a napi zöldségadag inkább levesek formájában kerül az ebédlőasztalra.

A család általában zöldségeket fogyaszt, a húsok közül inkább a csirkemellet és a halakat kedvelik. Panírozás helyett grilleznek, cukor helyett pedig mézzel, agavéval vagy nádcukorral édesítenek. „Bár madárétkűek a lányok, a levesek mellett a palacsinta, a tejbegríz és a tejberizs, valamint a mákos guba is hódít itthon” – meséli Teodóra.

Kedvenc recept

Brokkolis-borsós krémleves

Hozzávalók:

1 nagyobb fej friss vagy fél kg fagyasztott brokkoli

25 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó

30 dkg burgonya

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 pohár tejföl

2 dl főzőtejszín

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

1 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát forró olajon megfonnyasztjuk, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd beletesszük a felkockázott burgonyát, a borsót és a brokkolirózsákat. Ha a zöldségeket puhára főztük, botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és meg egyszer felforraljuk. Tálaláskor a tetejére ízlés szerint tejföl, pirított zsemlekocka vagy pirított tökmag is kerülhet.

Ki mit tud?

Kedvenc konyhai eszköz: Palacsintasütő.

Kedvelt fűszer: Petrezselyem.

Ami mindig van a hűtőben: Rukkola, kukorica, paradicsom, túró, hal.

Konyhai tipp

„Válasszunk az idénynek megfelelő friss élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket. Ha pár hétig lemondunk az ízfokozókban, tartósítószerekben bővelkedő finomított élelmiszerekről, meg fogunk lepődni, mennyi íz létezik, milyen sokszínű ízvilága van a friss, természetes ételeknek” – ajánlja Krisztina. „Ha pedig nincs időnk piacra járni, fagyasszuk le a zöldségeket, gyümölcsöket. Így bármikor összeüthetünk a hűtőből valami egészségeset” – teszi hozzá Teodóra.

A cikk folytatását elolvashatod a Wellness magazin tavaszi számában!



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X