Főoldal > DIÉTA > Gyors és egészséges tavaszi zöldséges harapnivalók

Gyors és egészséges tavaszi zöldséges harapnivalók

egészségharapnivalórágcsálnivalórecepttavaszzöldség
0

Írta: and

Zöldséges mártogatós fél marék dió2 evőkanál majonéz2 evőkanál élőflórás joghurtsó, borszeller zöldjeuborkapiros színű paprika A mártogatóshoz való öntetet a következőképpen készítsd el. A diót vágd fel apró darabokra, majd add hozzá a majonézt és a joghurtot. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, ezután ízlés szerint fűszerezd a sóval és a borssal. Ha az öntet kész, jöhetnek […]

Zöldséges mártogatós

fél marék dió
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál élőflórás joghurt
só, bors
zeller zöldje
uborka
piros színű paprika

A mártogatóshoz való öntetet a következőképpen készítsd el. A diót vágd fel apró darabokra, majd add hozzá a majonézt és a joghurtot. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, ezután ízlés szerint fűszerezd a sóval és a borssal. Ha az öntet kész, jöhetnek a zöldségek. Legfinomabb, ha zellert, paprikát és uborkát tálalsz, de akármilyen zöldség megfelel, amit megkívánsz. A különböző zöldségeket vágd fel csíkokra, és tedd őket egy pohárba, tálald mellé az öntetet.

zoldseges2.jpg ()Bundában sült zöldség

zöldségek (gomba, répa, brokkoli, paprika)
teljes kiőrlésű liszt
1 tojás

2-3 evőkanál aprított mandula
olívaolaj

Készítsd elő a zöldségeket. Vágd fel a gombát és a paprikát nagyobb darabokra, a répát csíkokra, a brokkolit pedig szedd szét kisebb rózsákra, és azokat felezd el.
A lisztből, a tojásból, egy csipet sóból, a mandulából és vízből készíts palacsintatésztát. Lehet kissé sűrűbb, hogy könnyebben rátapadjon a zöldségekre. Egy serpenyőt tölts meg két-háromujjnyi magasan olívaolajjal, és melegítsd fel körülbelül 160 fokra. Ha az olaj meleg, akkor egyenként mártsd a zöldségeket a tésztába, majd tedd a serpenyőbe, és süsd őket aranybarnára pár perc alatt. Készíthetsz hozzá joghurtos salátaöntetet is, de tálalhatod szójaszósszal is. Mindkét változatban nagyon finom.

5 perces zöldséges minipizza

teljes kiőrlésű szeletelt kenyér
zöldségek (koktélparadicsom, újhagyma, paprika, brokkoli, stb.)
szeletelt mozzarella
paradicsomszósz
pizzafűszer
olívaolaj

A kenyérszeleteket vágd kör alakúra, és tedd félre. A zöldségeket és a sajtot vágd fel kis kockákra, majd keverd össze őket. Melegíts fel egy serpenyőben két kanál olívaolajat, és tedd rá a kenyérszeleteket, hogy az egyik oldaluk barnára süljön. Ha kész, fordítsd meg őket, és a sült felüket kend be paradicsomszósszal, szórd meg a pizzafűszerrel, és tegyél rá a zöldséges sajtos keverékből. Tedd vissza a pizzákat a serpenyőbe, és félig lefedve addig süsd, míg a sajt rájuk nem olvad.

zoldseges3.jpg ()Krumplifalatkák tojássalátával

2 tojás
4 szál újhagyma
3 szál petrezselyem
2 evőkanál majonéz
só, bors
2 krumpli
olívaolaj

Először állítsd össze a tojássalátát. A tojást főzd keményre, majd ha kihűlt, vágd fel kis kockákra, add hozzá a karikákra vágott újhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és a majonézt. Alaposan keverd össze, és ízesítsd sóval, borssal.
A krumplikat hámozd meg, majd reszeld le kis, vagy közepes lyukú reszelőn. A lereszelt krumplit keverd össze sóval és egy kis borssal, majd tedd egy szűrőbe és hagyd pár perc alatt lecsepegni. Egy serpenyőben melegíts fel kevés olívaolajat. A krumpliból vegyél egy evőkanálnyit, tedd az olajba, lapítsd le, és hagyd szép aranyszínűre sülni pár perc alatt. A kész kis krumplifalatokat tedd tányérra, és halmozz rájuk a tojássalátából egy kiskanálnyit.
Bármilyen salátával tálalhatod, de tehetsz rá sonka szeletet vagy pástétomot is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X