Főoldal > DIÉTA > Szuper ételek a remek alvásért

Szuper ételek a remek alvásért

altatóalvásegészségesétel
0

Írta: and

Méz A méz segít csökkenteni az agyadban az orexin-szintet, ami egy olyan ingerület-átvivő anyag, mely azért felelős, hogy ébren maradj. A két terméket is kipróbálhatsz egyszerre is, a kamillateádba például csöpögtetsz egy kis mézet, így nemcsak finomabb, de hatásosabb is lesz. Zsírszegény pop-corn Meglepőnek tűnhet, de a pop-corn igenis segít abban, hogy könnyebben álomba szenderülj, […]

Méz

A méz segít csökkenteni az agyadban az orexin-szintet, ami egy olyan ingerület-átvivő anyag, mely azért felelős, hogy ébren maradj. A két terméket is kipróbálhatsz egyszerre is, a kamillateádba például csöpögtetsz egy kis mézet, így nemcsak finomabb, de hatásosabb is lesz.

altat2.jpg ()

Zsírszegény pop-corn

Meglepőnek tűnhet, de a pop-corn igenis segít abban, hogy könnyebben álomba szenderülj, mivel az agyadat elég gyorsan alvásra sarkallja. Ha elalvás előtt zsíros, nehéz ételt fogyasztasz, nem lesz egy könnyű menet elaludnod, ám a zsírmentes pop-corn esetében egyszerű lesz, mint a karikacsapás, és egy adag mindössze csak 93 kalóriát tartalmaz.

Óriás laposhal

A laposhal két olyan elemet is tartalmaz, mely megkönnyíti az elalvást: a triptofánt és a B6-vitamint. Természetesen nem kell egy egész jószágot befalnod. Egy szelet megsütve, némi zöldségkörettel bőven elég, és irány az ágy.

altat3.jpg ()Aszalt gyümölcsök

Egy maréknyi aszalt gyümölcs tartalmaz annyi melatonint (alváshormont), mely segít az álmatlanság leküzdésében. Ráadásul az aszalt cseresznye rengeteg antioxidánst is tartalmaz, így még öregedésgátló hatása is van.

Csicseriborsó

A rostban gazdag csicseriborsó szintén rengeteg B6-vitamint tartalmaz, mely felkészíti az agyadat egy kiadós alvásra. A csicseriborsó ráadásul számos módon felhasználható, például levesként, mártásként, de a salátádat is feldobhatod vele.

Kamillatea

A kamillatea, a többi teával ellentétben alig tartalmaz koffeint, viszont megnyugtatja a testet és a lelket egyaránt. Elalvás előtt szürcsölj el egy csészével, mely felmelegíti a tested, ezáltal könnyebben elalszol.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X