Főoldal > DIÉTA > 15 tuti kalóriaspóroló módszer

15 tuti kalóriaspóroló módszer

diétaétkezéskalóriakalóriaspórolás
0

Írta: and

 Íme, 15 tuti tipp, mellyel nemcsak időt, de rengeteg kalóriát is megspórolhatsz. 1. Mixelj! Keverd össze kedvenc gyümölcslevedet vízzel! Így poharanként 85 kalóriát is megspórolhatsz, ami egy évre átszámolva több mint két kiló mínuszt jelenthet. 2. Sétálj telefonálás közben! Egyszerű, mint egy pofon, mégis ezzel a művelettel 68 kalóriát tudsz elégetni egy beszélgetés során. Ha […]

 Íme, 15 tuti tipp, mellyel nemcsak időt, de rengeteg kalóriát is megspórolhatsz.

1. Mixelj!

Keverd össze kedvenc gyümölcslevedet vízzel! Így poharanként 85 kalóriát is megspórolhatsz, ami egy évre átszámolva több mint két kiló mínuszt jelenthet.

2. Sétálj telefonálás közben!

Egyszerű, mint egy pofon, mégis ezzel a művelettel 68 kalóriát tudsz elégetni egy beszélgetés során. Ha még tevékenykedsz is közben, például virágot locsolsz, akkor értelemszerűen még többet.

3. Séta előtt teázz!

Bárhová mész, akár munkába, akár üzletbe, előtte guríts le egy csésze zöld teát. A benne lévő koffein ugyanis felpörgeti az anyagcseréd, így a mozgás alatt sokkal több kalóriát tudsz elégetni.

4. Hozz magaddal ebédet!

A menzán az ember hajlamosabb a kelleténél többet enni. Pár hét alatt pedig ez az alakodon is a nyomát hagyja. A munkahelyedre vigyél magaddal ebédet, amennyire szükséged van, így nem esel abba a hibába, hogy a menzán túleszed magad.

5. Használj lenmagot!

A reggeli müzlihez vagy joghurthoz adj rostban gazdag lenmagot, mely nemcsak rendkívül egészséges, de a rostnak hála az étvágyadat is csökkenti, így megóv a felesleges nasizástól.

6. Igyál minél több vizet!

A víz nemcsak a dehidratáció ellen fontos, különösen nyáron, de ha  a nap folyamán folyamatosan vizet kortyolgatsz, sokkal telítettebbnek fogod magad érezni, így az étkezések alkalmával is kevesebbet fogsz fogyasztani.

7. Fogyassz nagy adag salátát!

A saláta legyen tele répával, burgonyával, cukkínivel és mindenféle jóval. Ha a salátafogyasztásra fókuszálsz, akkor a zsírosabb, hizlalóbb főételből jóval kevesebbet fogsz fogyasztani, mellyel értelemszerűen számos kalóriát megspórolhatsz.

8. Beszélgess egy barátoddal!

Nem fontos személyesen. Ha egyedül érzed magad, hívd fel a legjobb barátnődet, csacsogjatok. Sokkal jobb módja a magány elűzésének, mint a nassolás.

9. Vezess kajanaplót!

Csak becsületesen! Minden egyes ételt, italt jegyezz fel, így visszaolvasva láthatod, hogy mostanában túlzásba estél-e, és szükséges-e egy kis önmérsékleted tanúsítanod étkezés terén.

10. Vegyél kisebb adagokat!

Bár lehet, hogy a nagyobb kiszerelésű chips, sajt vagy kenyér jobban megéri, sajnos otthon hajlamosak vagyunk bűnbe esni, és egyből feldézsmálni a nagy kiszerelésű zsákmányt. Vásárláskor éppen ezért részesítsd előnyben a kisebb kiszerelésű termékeket.

11. Sprintelj!

Ha amúgy is rendszeresen futsz, iktass be az edzésedbe sprinttávokat. Nem kell teljesen kifullasztanod magad, de egy-két sprint közbeiktatásával növelheted a kalóriaégetést.

12. Egyél levest!

A főétel előtt érdemes zöldségekben gazdag levest fogyasztanod. Egy nagy adag leves, és máris jóval kevesebbet fogsz fogyasztani a főételből.

13. Hanyagold a light kajákat!

A light feliratú élelmiszerek sokszor becsapósak, hiszen gyakran alig kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaznak, mint normál társaik, de a light felirat miatt hajlamosabbak vagyunk többet fogyasztani belőlük. Egyél valódi light élelmiszereket, mint például epret, grapefruitot, spenótot, brokkolit.

14. Rendelj halat!

Ha már étterem, próbáld meg itt is kiszúrni az egészségesebb ételeket. Válasz például omega-3 zsírsavban gazdag tonhalat, vagy lazacot, mellé pedig salátát vagy vegyes zöldséget.

15. Szopogass cukorkát!

A cukormentes mentolos vagy eukaliptuszos cukorka szopogatása alatt ugyanis kevésbé fogod kívánni az édességet, ráadásul jóval kevesebb kalóriát tartalmaz egy szem cukorka, mint egy szelet csoki.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X