Főoldal > DIÉTA > 6 kérdés a hétvégi kalóriaspórolásról

6 kérdés a hétvégi kalóriaspórolásról

diétaétkezéshétvégekalórianass
0

Írta: and

Még mielőtt nekilátnál a hétvégi zabálásnak, gondold el, hogy egy megkezdett diétán mennyit ronthat egy hétvégi habzsidőzsi. A végeredmény a mérleg nyelvén is megmutatkozik. Hogy elkerüld a kudarcot, fogadd meg hétvégi tippjeinket! 1. Miért ne igyál pénteken? Már alig várod a hétvégi összeröffenést a csajokkal, hogy a bárban a traccsolás mellett bedobjatok egy-két koktélt? Ha […]

Még mielőtt nekilátnál a hétvégi zabálásnak, gondold el, hogy egy megkezdett diétán mennyit ronthat egy hétvégi habzsidőzsi. A végeredmény a mérleg nyelvén is megmutatkozik. Hogy elkerüld a kudarcot, fogadd meg hétvégi tippjeinket!

1. Miért ne igyál pénteken?

Már alig várod a hétvégi összeröffenést a csajokkal, hogy a bárban a traccsolás mellett bedobjatok egy-két koktélt? Ha a karcsúság és a bikiniszezon lebeg a szemeid előtt, akkor az utóbbit mindenképp hanyagold, mivel egy koktél valóságos kalóriabomba, mely erősen keresztbetehet még a legdrasztikusabb fogyókúrának is. Az ital mellé felszolgált csipegetnivalókat is felejtsd el, mivel ezek általában chips, sós mogyoró és egyéb nem túl vonalbarát termék formájában vannak felszolgálva. Ha semmiképp nem akarsz lemondani a koktélról a krémes, likőrös változat helyett válassz pezsgő alapút, de a legjobb, ha csak egy pohár bort kortyolgatsz el.

kalo3.jpg ()2. Miért ne vásárolj korgó gyomorral szombaton?

Ebbe a hibába szinte mindannyian beleesünk párszor. Kiéhezve bevetjük magunkat a hipermarketbe, és nyálcsorgatva dobálunk a kosarunkba mindent, mi szem-szájnak ingere, hogy aztán otthon a tv előtt nekiessünk a zsákmánynak, jó adag felesleges kalóriával gyarapítva ezzel testünket. A megoldás: vásárlás előtt egyél! Teli gyomorral ugyanis kevésbé lesz ingerenciád arra, hogy megvegyél öt zacskó chipset, mellé két-három tábla csokit és még a biztonság kedvéért egy vödör fagyit.

3. Mit ne egyél a moziban?

A hétvége egyik elengedhetetlen programja a mozi, és mikor látod, hogy az egész társaság a büfé előtt tolong, te is megkívánod az óriás kiszerelésű pop-cornt fél liter kólával. Nem is kell mondanunk, hogy ez a kombó majdnem felér az egész napi energiaszükségleteddel. Ha mindenképp nassolni akarsz, vigyél magaddal házi készítésű pattogatott kukoricát, melynek kalóriaértéke töredéke a mozisnak, így nem kell lemondanod a kulináris élvezetekről. Ha pedig inkább csokira vágysz, vigyél magaddal pár kocka étcsokit.

4. Mire ügyelj a vacsoránál?

Vacsorára vagy hivatalos? Egyszerűbb a helyzet, ha svédasztalos a téma, mert akkor magad tudod összeválogatni a vonalbarát eleségeket. Ha viszont rendelni kell, akkor se ess kétségbe, ma már rengeteg étterem kínál fitnesz vagy vegetáriánus ételeket, melyek jól néznek ki és finomak is. Így nem kell sóvárogva nézned, ahogy a többiek élvezettel eszik a pörköltet, miközben te egy saláta felett búslakodsz.

5. Mire ügyelj a vasárnapi reggelinél?

Nem kell korán kelni, és végre szabadjára engedheted magad, hiszen nem kell attól tartanod, hogy a munkahelyeden feszíteni fog a nadrág. Úgy gondolod, ez a szalonnás rántotta, a kifli és a csokis croissant ideje. Nos, ha meg akarod magad kímélni az úszógumiktól, hétvégén is tarts mértéket a reggelivel. Persze nem kell fél grapefruittal sanyargatnod magad, de ha előnyben részesíted a zöldségeket, gyümölcsöket és cukrozatlan müzlit, ugyanolyan tápláló reggelit tudsz készíteni jóval kevesebb kalóriával.

kalo2.jpg ()

6. Mire figyelj TV nézés közben?

Született feleségek maraton délutáni sziesztára? És mellé egy kis chips, ropi, csoki, hogy ne csak a szemeidet kényeztesd? Persze, nassolnivalóval teljes értékű a sorozatnézés, de előbb gondolkozz, nehogy utána bűnbánó arccal méricskéld magad megint a tükör előtt, hogy már megint mit sikerült pár óra leforgása alatt betermelned. Ezt megelőzendő, elő a gyümölcsökkel, szeleteld fel őket egy nagy tálba, és máris mehet a nassolás – bűntudat nélkül. Másnap pedig nem kell reszketve a mérlegre állnod, hogy mennyit sikerült előző délután magadra szedned.

Stressz és a szex


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X