Főoldal > DIÉTA > Óvakodj tőlük! Ez a 6 legrosszabb ital!

Óvakodj tőlük! Ez a 6 legrosszabb ital!

egészségegészségtelenfolyadékital
0

Írta: and

1. Gyümölcslevek Az olyan elnevezések, mint a gyümölcslé, vagy a gyümölcskoktél, szinte minden esetben egy élénk színű, cukros italt takar. Egy igazán egészséges ital 100 százalék gyümölcsléből áll, hozzáadott cukor, tartósítószer és színezék nélkül. Éppen ezért, ha ilyet szeretnél fogyasztani, saját kezűleg facsard ki hozzá a gyümölcsöt. 2. Jegeskávé tejszínhabbal Ha magas zsírtartalmú tejjel, csokoládéval […]

1. Gyümölcslevek

Az olyan elnevezések, mint a gyümölcslé, vagy a gyümölcskoktél, szinte minden esetben egy élénk színű, cukros italt takar. Egy igazán egészséges ital 100 százalék gyümölcsléből áll, hozzáadott cukor, tartósítószer és színezék nélkül. Éppen ezért, ha ilyet szeretnél fogyasztani, saját kezűleg facsard ki hozzá a gyümölcsöt.

2. Jegeskávé tejszínhabbal

Ha magas zsírtartalmú tejjel, csokoládéval és tejszínhabbal készül, akkor egy nagy pohár jegeskávé akár 800 kalóriát is tartalmazhat, a telített zsír pedig károsan hat az artériákra. Valamint ez a kávé sem magától édes: egy ilyen ital közel 170 gramm cukrot tartalmaz, így előbb kapsz cukor sokkot, minthogy a koffein hatni kezdene.

rital2.jpg ()


3. Ízesített víz

Az ízesített és utókezelt vizek talán több extra vitamint tartalmaznak, azonban gyakran hozzáadott cukrokban sem szenvednek hiányt. Legközelebb, ha veszel egy üveg vizet, ellenőrizd a címkét: ha bármit feltüntetnek rajta, ami nem a vizet, vagy a természetes aromákat jelöli meg, rakd vissza a polcra!

4. Diétás kóla

A diétás kóla ugyan nem tartalmaz energiát, azonban szintén 100 százalékosan tápanyagmentes is. Plusz, ha egész nap ezen élsz, jó eséllyel nem fogyasztasz olyan egészséges italokat, amelyekre a szervezetednek valóban szüksége lenne (főként vízre és teára). Egy doboz kóla belefér még egy nap, azonban ha napi 2 litert iszol meg, azzal komoly károkat okozol a szervezetednek.

rital3.jpg ()5. Nyári koktélok

Amikor nyáron koktélozol, cseppet sem kíméled a szervezetedet: egy pohár Pina Colada ugyanis akár 880 kalóriát is tartalmazhat, ami nyolcszor több, mintha egy röviditalt innál. Egy koktélnál pedig ritkán áll meg az ember, így eredményezhet még egy aktív, táncos este is jelentős súlygyarapodást.

6. “Egészséges” gyümölcs-turmixok

A gyümölcsök lényeges vitaminforrások, azonban egy fél literes turmixban 700 kalória található, a magas cukortartalomnak köszönhetően pedig kevesebb, mint 2 gramm fehérje. Ez olyan, mintha megennél egy egész ananászt, egy mangót, egy csésze áfonyát és egy csésze epret egy étkezés alatt. Miért is rossz ez? Bármelyik élelmiszer csoportból többet fogyasztasz, mint amennyit képes a szervezeted elégetni, azzal csak a zsírraktáraidat töltöd fel.

Vágyfokozás egyszerűen – így csináld!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X