Főoldal > DIÉTA > Így táplálkozz, ha sokáig szeretnél élni

Így táplálkozz, ha sokáig szeretnél élni

ételhosszú élettáplálkozástestsúly
0

Írta: and

A megfelelő táplálkozás a lehető legegyszerűbb módja annak, hogy lelassítsd tested öregedését, boldog, és egészséges legyél. Apró tippjeinkkel segítünk, hogy jobban és hosszabban élhess. Válassz bio ételeket Bio ételnek a teljesen természetes, vegyszertől és génkezeléstől mentes terményeket nevezzük. A bio termelőket rendszeresen ellenőrzik, hogy valóban teljesen természetes termények juthassanak a boltokba. Akik már áttértek a […]

A megfelelő táplálkozás a lehető legegyszerűbb módja annak, hogy lelassítsd tested öregedését, boldog, és egészséges legyél. Apró tippjeinkkel segítünk, hogy jobban és hosszabban élhess.

Válassz bio ételeket

Bio ételnek a teljesen természetes, vegyszertől és génkezeléstől mentes terményeket nevezzük. A bio termelőket rendszeresen ellenőrzik, hogy valóban teljesen természetes termények juthassanak a boltokba. Akik már áttértek a bio élelmiszerekre, azok szerint ezek az ételek sokkal jobb ízűek, tovább maradnak szépek és frissek, valamint magasabb a vitamin és ásványi anyag tartalmuk.

hosszuelethez2.jpg ()


Tankolj fel antioxidánsokból

A gyümölcsökben, zöldségekben, és gyógynövényekben található antioxidáns összetevők a legújabb kutatások szerint képesek megvédeni a sejtjeinket a károsodásoktól. Megvédenek a szív- és érrendszeri betegségektől, a ráktól és a cukorbetegségtől. Jelenleg a legmagasabb antioxidáns tartalma a kutatók szerint a spenótnak, az epernek, a feketeribizlinek, és az áfonyának van. Érdemes megemlíteni néhány fűszernövényt is, mint az oregánó, a koriander, és a kapor, melyek szintén nagyon erős antioxidánsok.

Számolj a kalciummal

A nők és a férfiak is harminc éves koruktól évente négy százalékot veszítenek csontsűrűségükből, ami a nők esetében a menopauza előtti években még magasabb szám. Nagyon fontos védened csontjaidat, kalciumdús ételekkel, mint zöldleveles zöldségek, bab és teljeskiőrlésű gabonafélék, melyek nagyon gazdagok D-vitaminban is, az pedig szintén nagyon fontos a csontok egészségéhez.

Fókuszban a növényi olajok

Óvakodj a hidrogénezett olajoktól, vagyis a transzzsíroktól, mert ezek eltömítik az artériákat, növelik a rossz koleszterin szintjét a vérben, és megnövelik a szívroham kockázatát. Fogyassz kevesebb kukorica, szója és repceolajjal készült ételt. Ezek az olajok hőkezelésen esnek át, melynek következtében mérgező anyagok szabadulhatnak fel bennük. Válassz inkább extraszűz olívaolajat, vagy más szívbarát olajokat, mint a mogyoró, vagy a lenmagolaj.

hosszuelethez3.jpg ()


Szeresd a halat

Amellett, hogy a hal nagyon alacsony kalóriatartalmú, rendkívül gazdag tápanyagokban és esszenciális zsírsavakban, melyek csökkentik a koleszterinszintet, védik az ereket, és serkentik az agyműködést. Amikor halat vásárolsz, győződj meg róla, hogy nem tenyésztett, mert a farmon tenyésztett halak kevesebb jótékony tápanyagot tartalmaznak, mint vadvízi társaik.

Tartsd a súlyod

A hosszú élet titka a megfelelő testsúly, ugyanis az elhízás megnöveli a krónikus betegségek kialakulásának lehetőségét, mint a rák, a diabétesz, a szív- és érrendszeri betegségek és az ízületi gyulladás. Állítsd be a magasságodnak megfelelő testsúlyt a következő képpen: vedd alapul, hogy 150 centiméterhez 45 kilogramm az ideális testsúly. Innen úgy tudod tovább számítani, hogy minden 2,5 centiméter után hozzáadsz 2 kilogrammot. Ha a testmagasságodnak megfelelő súlyt tudod tartani, akkor minden rendben lesz.

Bűnmentes élvezet – így rágcsálj!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X