Főoldal > DIÉTA > Ínycsiklandó banános desszertek, melyek nem hizlalnak!

Ínycsiklandó banános desszertek, melyek nem hizlalnak!

banánegészséggyümölcsrecept
0

Írta: and

Tévedés, hogy a banán hizlal, ugyanis nagyon alacsony a zsír- és a kalóriatartalma, ráadásul nagyon jót tesz az egészégnek. Rendkívül gazdag A-, C-, és E-vitaminban, melyek védik a sejteket, ezen kívül sok B6-vitamint, káliumot és magnéziumot is tartalmaz. Összegezve: fokozza a koncentrációt, javítja a memóriát, gyorsan növeli az energiaszintet, oldja a stresszt. A benne lévő […]

Tévedés, hogy a banán hizlal, ugyanis nagyon alacsony a zsír- és a kalóriatartalma, ráadásul nagyon jót tesz az egészégnek. Rendkívül gazdag A-, C-, és E-vitaminban, melyek védik a sejteket, ezen kívül sok B6-vitamint, káliumot és magnéziumot is tartalmaz.

Összegezve: fokozza a koncentrációt, javítja a memóriát, gyorsan növeli az energiaszintet, oldja a stresszt. A benne lévő aminosavak segítenek, hogy jobban, pihentetőbben aludj, a kálium védi a szívet, a vitaminok, az ásványi anyagok együttese pedig segít lelassítani az öregedés folyamatait, valamint ellenszere lehet a premenstruációs szindróma tüneteinek is.

Nem kell tehát többé félned a banántól, hiszen egy könnyű desszert, ami finom és egészséges hozzávalókat tartalmaz, nem fogja tönkretenni a fogyókúrádat sem.

Citromos banánhab

2-3 citrom
3 banán
3 evőkanál méz
3 dl zsírszegény habtejszín

Először turmixold össze mind a három banánt. Add hozzá a mézet, és a citromok kifacsart levét, majd alaposan keverd össze a turmixban, hogy az ízek jól összeolvadjanak. Verd fel a tejszínt kemény habbá, és óvatosan egy fakanállal keverd össze a banános pürével, de vigyázz, hogy ne törjön össze. A finom habos krémet tedd kis pohárkákba, és már tálalhatod is.

banancikk1.jpg ()Banánkrém fügével

Hozzávalók:

8 db aszalt füge
2 banán
150 ml élőflórás joghurt
3 teáskanál méz
2 dl zsírszegény habtejszín

Vágd le a füge kemény szárát, és hámozd meg a banánt. A banán elszíneződését megakadályozhatod, ha egy kevés citromlével meglocsolod. A gyümölcsöket turmixgépben addig pépesítsd, míg nagyon finom pürét kapsz. Ezután add hozzá a joghurtot és a mézet, majd turmixold tovább 1-2 percig. A tejszínt verd fel kemény habbá, és jól keverd el a gyümölcspéppel, hogy finom krémet kapj. Tedd ki kis tálkákba, és hidegen tálald.

Sült banán fagyival

Hozzávalók:

banán
4 evőkanál margarin
juharszirup

A meghámozott banánt vágd fel vékony szeletekre. Egy serpenyőben olvaszd fel a margarint, és a banánszeletek mindkét oldalát 1-2 perc alatt pirítsd benne barnára. Ha kész, a serpenyőbe önts 1-2 deciliter juharszirupot, és újra forgasd át benne a sült banán szeleteket. Ha már szép aranybarnák a juharsziruptól, tedd ki kis tálkára őket, és egy nagyobb fagylaltos kanállal tegyél rájuk egy gombóc vanília fagylaltot. Végül díszítésképpen a serpenyőben lévő sziruppal lazán locsold le a fagylaltgombócot.

banancikk2.jpg ()Mogyorós banánfagyi

Hozzávalók:

20 dkg banán
1 evőkanál földimogyorókrém
3 evőkanál méz
2 kanál vaníliás cukor
1/4 teáskanál fahéj
kevés reszelt citromhéj
170 ml tej
1/2 dl tejszín

Turmixgépben készíts finom pürét a banánból, a földimogyorókrémből, a mézből, a vaníliás cukorból, a fahéjból és a citromhéjból. Ha már finom krémes a püré, öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd újra keverd össze alaposan, hogy laza habos krém legyen belőle. Öntsd a krémet egy lapos, jól zárható műanyag dobozba, és tedd a mélyhűtőbe körülbelül 2 órára, közben fél óránként keverj rajta egyet, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

Fotó: Profimedia.hu

Bűnmentes élvezet – miket rágcsáljunk?

Simán feszesebb!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X