Főoldal > DIÉTA > 5 tuti tipp, hogy még könnyebben menjen a fogyás

5 tuti tipp, hogy még könnyebben menjen a fogyás

alapszabályalvásdiétafogyókúrafolyadéktársaság
0

Írta: and

Ha betartod a következő pár alapszabályt, ami nem igényel plusz energia-befektetést, könnyebben szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól. 1. Igyál eleget! Számos oka van annak, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vigyél be a szervezetedbe. A hideg víz felpörgeti az anyagcserédet, mivel ekkor a tested több energiát fektet be abba, hogy meleget állítson elő, és ez több elégetett […]

Ha betartod a következő pár alapszabályt, ami nem igényel plusz energia-befektetést, könnyebben szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól.

1. Igyál eleget!

Számos oka van annak, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vigyél be a szervezetedbe. A hideg víz felpörgeti az anyagcserédet, mivel ekkor a tested több energiát fektet be abba, hogy meleget állítson elő, és ez több elégetett kalóriát jelent. A víz egyben eltelíti a gyomrodat, így kevésbé vagy kitéve a habzsolás csábításának. Étkezés előtt hajts fel egy pohár vizet, így a főételből kevesebbet fogsz fogyasztani.

5tipp2.jpg ()

2. Aludj eleget!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az elegendő alvás elősegíti a gyorsabb fogyást. Az alváshiány során gyakran hajlamosak vagyunk nassolni, az étvágyunk megnő, így nem csoda, hogy a kialvatlanság miatt nemcsak a teljesítményed csökkent, de a súlyod is nő. Megfelelő alvás esetén viszont naponta akár 300 kalóriával többet is el tudsz égetni.

3. Fogyassz elegendőt!

Még ha nem is fogyózol, érdemes felismerned, hogy mennyit fogyasztasz egy-egy alkalommal. Ezt különösen nehéz felmérni egy gyorsétteremben, vagy a munkahelyi menzán, ahol előre megkapod egy adagot, és hajlamosak vagyunk ezt mind elfogyasztanunk. Ez viszont nem kötelező. Ha úgy érzed, már nem vagy éhes, nem kell a maradékot még magadba erőltetned, csak azért, hogy üres legyen a tányérod.

4. Igyál zöld teát!

Ha szeretnéd még jobban felpörgetni az anyagcseréd, akkor a víz mellett fogyassz zöld teát is. Ha minden nap elfogyasztasz egy csészével, hetente több mint 400 kalóriától szabadulhatsz meg. Nem beszélve arról, hogy a zöld tea tele van antioxidánsokkal, amelyek jó hatással vannak a szervezetedre.

5. Vond be a barátaidat is!

5tipp3.jpg ()Sokkal könnyebben tudod fenntartani a diétát és az egészséges életmódot, ha hasonló gondolkodású barátokkal veszed magad körül. Csapjatok egy grillezést, ahol a zöldségek játsszák a főszerepet, vagy eddzetek együtt. A barátok sokkal jobban tudnak motiválni, így kevesebb az esélyed arra, hogy az ő támogatásuk mellett feladod a terveidet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X