Főoldal > DIÉTA > Egészséges és fogyasztó ételek kánikula idejére

Egészséges és fogyasztó ételek kánikula idejére

ételfogyasztómeleg
0

Írta: and

Jeges zöld tea Mozgás, a tejeskávé elhagyása és jeges zöld tea – egyszerű a képlet a fogyás felé. Egy, a pittsburghi egyetemen végzett tanulmány szerint aki mozog és sok zöld teát fogyaszt, sokkal előbb veszít súlyából és a rajta lévő zsírból, mint akik ezt nem teszik. Miért? A teában lévő katekineknek köszönhetően fokozódik az anyagcsere […]

Jeges zöld tea

Mozgás, a tejeskávé elhagyása és jeges zöld tea – egyszerű a képlet a fogyás felé. Egy, a pittsburghi egyetemen végzett tanulmány szerint aki mozog és sok zöld teát fogyaszt, sokkal előbb veszít súlyából és a rajta lévő zsírból, mint akik ezt nem teszik. Miért? A teában lévő katekineknek köszönhetően fokozódik az anyagcsere és a zsírégetés. Dobj fagyasztott bogyókat vagy nektarin szeleteket a poharadba, természetes édesítőként szolgálnak majd.

Gazpacho

kanik2.jpg ()A hideg leves, mint amilyen a gazpacho is, nemcsak felfrissít, de segít a súlyod csökkentésében is. A Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatása szerint azok az emberek, akik hideg levest szürcsölnek a főétkezés előtt, lényegesen kevesebb kalóriát fogyasztanak, mint azok, akik kihagyják az előételt.

Garnélarák koktél

Négy nagyobb garnélarák, mindössze 22 kalóriát tartalmaz, ellenben öt gramm fehérjét darabonként. Egy kevés garnélarák szósz mindössze 30 kalória, ellenben sok benne a C-vitamin.

Görögdinnye

A dinnye amellett, hogy kiválóan hidratál, tele van A- és C-vitaminnal. Sokan azt gondolják, hogy azért, mert édes, tele van cukorral, de két kehelynyi felszeletelt dinnyével csak 92 kalóriát eszel meg. Ráadásul salátákba is teheted.

Zöldséges Kebab

Majdnem mindegyik zöldség vagy gyümölcs grillezhető – még a spenót is. A már megszokott ízek mellett (cukkini, csemege paprika, kukorica) fóliázhatsz paradicsomot, hagymát, karfiolt és brokkolit is a kerti sütéshez. Így elkerülheted a hizlaló kenyérféléket, de legalábbis visszaszoríthatod a fogyasztásukat. A megmaradt zöldségekből pedig nyugodtan készíthetsz szendvicsekhez krémet.

Sangria

Egy gyümölcsös szeszes ital, amely nem növeli a kalóriákat, így a hasadon lévő úszógumit sem. Tölts magadnak egy pohárral, nemcsak a szívednek tesz jót, de figyel a vonalaidra is. Egy texasi tanulmány szerint azok a felnőttek, akik havonta néhányszor isznak alkoholt, kevésbé híznak el, mint antialkoholista társaik.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X