Fagyis gyümölcssaláta Hozzávalók: 1 narancs2 kivi1 banán1 alma2-3 evőkanál mézvanília fagyi Hámozd meg az összes gyümölcsöt, majd darabold fel őket. A banánt vágd szeletekre, azokat felezd el, a narancsgerezdeket vágd darabokra, a kivit és az almát pedig kockázd fel. Egy tálban keverd össze alaposan a gyümölcsdarabokat, majd csurgasd rá a mézet, és újra keverd össze. […]
Fagyis gyümölcssaláta
Hozzávalók:
1 narancs
2 kivi
1 banán
1 alma
2-3 evőkanál méz
vanília fagyi
Hámozd meg az összes gyümölcsöt, majd darabold fel őket. A banánt vágd szeletekre, azokat felezd el, a narancsgerezdeket vágd darabokra, a kivit és az almát pedig kockázd fel. Egy tálban keverd össze alaposan a gyümölcsdarabokat, majd csurgasd rá a mézet, és újra keverd össze. Tedd a gyümölcssalátát a hűtőbe fél órára. Ha lehűlt, tedd ki tálkákba, és a tetejükre tegyél egy gombóc vaníliafagyit.
Sült ananász fagyival
Hozzávalók:
egy evőkanál megtisztított napraforgómag
konzerv vagy friss ananászkarika
margarin
méz
vanília fagyi
Először nagy lángon, száraz serpenyőben pirítsd meg a napraforgómagokat, majd tedd félre. Két lehetőséged van az ananászokkal. Ha frisset használsz, akkor egy kanál mézet kell majd a margarinba tenned. Erre a konzervananásznál nincs szükség, mert az amúgy is édes. Egy serpenyőben olvaszd meg a margarint, és közepes lángon süsd meg az ananászkarikák mindkét oldalát. Ha már szép aranybarnák, helyezd őket egy kistányérra, a közepükre pedig kanalazz egy gombóc vanília fagyit, és szórd meg a magokkal.
Mézes gyümölcs fagyival
Hozzávalók:
8 db aszalt szilva
8 db aszalt sárgabarack
4 evőkanál aszalt vörös áfonya
fél citrom
4 evőkanál méz
fagylalt
Vágd fel kisebb darabokra a szilvát, a sárgabarackot és a vörös áfonyát, majd tedd félre. Egy lábosba facsard bele a fél citrom levét, adj hozzá 4 deci vizet és a mézet. Forrald fel a keveréket, majd kevergesd addig, amíg a méz teljesen eloszlik a citromos vízben. Ha kész, tedd hozzá a feldarabolt gyümölcsöket, és lassú tűzön 5-10 percig főzd. Egy kis tálkába tegyél 2-3 gombóc fagylaltot, és kanalazz rá a forró gyümölcskompótból.
Banánturmix vanília fagyival
Hozzávalók:
1 banán
1 evőkanál lime lé
1-2 kanál méz
1 dl tej
vanília fagylalt
A meghámozott banánt törd darabokra, és tedd egy turmixgépbe. Add hozzá a lime levét, a mézet és a tejet, majd nagyon alaposan turmixold össze, hogy egy kicsit sűrű pépet kapj. Ha különlegesebb ízre vágysz, akkor egy kis kanál reszelt gyömbérrel is ízesítheted. Ha kész, tedd be a hűtőbe fél-egy órára. Ha kellőképpen kihűlt a banánpüré, akkor vegyél elő egy hosszú üvegpoharat, öntsd bele a banános pürét körülbelül a feléig, majd tegyél rá 2-3 gombóc vaníliafagylaltot.
Gyümölcsdarabos joghurtfagylalt
Hozzávalók:
fél liter natúr joghurt
méz
kis doboz habtejszín
vanília
3 marék gyümölcs
Először készítsük el a fagyi alapkrémjét, a következőképpen: a natúrjoghurtot ízlés szerint édesítsd mézzel, és egy kis vaníliával. A habtejszínt verd fel kemény habbá, majd keverd össze az édes, vaníliás joghurttal. Ezután darabold fel a kiválasztott gyümölcsöket, amik tulajdonképpen bármilyenek lehetnek, amit szeretnél: legfinomabb a szeder, málna, áfonya keverék, de a választás csak rajtad múlik. A kis darabokra vágott gyümölcsöket keverd bele a fagylalt alapjába. Ha kész, tedd egy műanyag edénybe, elég magasba, hogy ha megfagy, gombócokban szedhesd ki belőle. Tedd a mélyhűtőbe, körülbelül 2-3 óra alatt megfagy.